Flux-stiri

De zilele Bucureștiului se organizează cel mai mare spectacol muzical cu A.I.

  • PIXEL a făcut spectacol pe fațada Casei Poporului, de ziua Bucureștiului.
  • România e pe ultimul loc în Europa la ponderea companiilor care folosesc A.I.
  • A.I. este tot mai des utilizat în divertisment și festivaluri din 2022.

La mulți ani dragi bucureșteni!

Pe 23 septembrie 2023, în Piața Constituției, bucureștenii, dar și spectatorii din afara capitalei, au asistat la un spectacol de video mapping pe fațada Palatului Parlamentului, pe care au fost proiectate imagini spectaculoase pe un fond de muzică antrenantă în care a fost implicată tehnologia inteligenței artificiale.

Potrivit unor statistici de pe Euronews, numărul companiilor românești care folosesc AI a crescut cu 50%, însă România este încă pe ultimul loc în Europa la acest capitol.
Dar există un început pentru toate.

Spectatorii au făcut cunoștință cu PIXEL, noul MC virtual al iMapp Bucharest, care s-a adresat publicului, direct de pe cea mai mare suprafață de proiecție din lume.

,,Salut, eu sunt PIXEL, bine ați venit la cel mai mare eveniment de video mapping din lume – iMapp Bucharest – Winners League, organizat de Primăria Municipiului București prin CREART, grație unui parteneriat încheiat cu cinci dintre cele mai importante festivaluri de video mapping din lume”, a declarat PIXEL când i-a întâmpinat pe spectatori.

Și asta nu a fost tot. Bucureștenii au avut parte și de spectacole muzicale, urmată de o demonstrație artistică cu holograme care au exprimat talent, cosmopolitism și diversitate și au încântat publicul de toate vârstele.

Nu este prima oară când Bucureștiul a arătat ca Londra futuristă din jocul video Watch Dogs. Anual, în București, se desfășoară festivalul Spotlight cu un joc impresionant de lumină, culoare şi sunet pe monumente iconice, ca Ateneul sau statuia ecvestră a regelui Carol I.

The post De zilele Bucureștiului se organizează cel mai mare spectacol muzical cu A.I. appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 42 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code