Flux-stiri

Decizia luată de SNSPA în privinţa cursurilor după ridicarea restricţiilor

  • Conducerea SNSPA a decis ca, în următoarea săptămână, studenţii şi profesorii SNSPA să fie consultaţi cu privire la reluarea cursurilor şi seminarelor, în format fizic, la sediul universităţii.
  • În funcţie de rezultatul consultărilor, conducerea SNSPA va decide modul în care se vor desfăşura activităţile de curs şi seminar.
  • Starea de alertă expiră în România pe 8 martie, la miezul nopţii.

Conducerea SNSPA a decis ca toate activităţile didactice să se desfăşoare on-line până pe 4 aprilie. Decizia a fost luată în baza autonomiei universitare: „SNSPA nu va accepta ca procesul didactic să fie bulversat, printr-o trecere rapidă, de la o zi la alta, din mediul online la mediul fizic”.

Cadrul legislativ în vigoare permite universităţilor, în baza autonomiei universitare, să utilizeze metode didactice de predare-învăţare-evaluare în format online, până la finalul anului universitar 2021-2022. SNSPA respectă legea, aşa cum a făcut-o mereu, şi consideră că aplicarea ei trebuie făcută cu responsabilitate faţă de comunitatea academică. De asemenea, SNSPA nu va accepta ca procesul didactic să fie bulversat, printr-o trecere rapidă, de la o zi la alta, din mediul online la mediul fizic”, potrivit unui comunicat de presă.

Conducerea SNSPA a decis ca, în următoarea săptămână, studenţii şi profesorii SNSPA să fie consultaţi cu privire la reluarea cursurilor şi seminarelor, în format fizic, la sediul universităţii.

Este firesc să revenim la învăţământul fizic, dar trebuie să stabilim concret mecanismul etapizat şi predictibil în care se va derula acest proces, fără a perturba activităţile didactice. Le mulţumesc studenţilor că în toată această perioadă au făcut sacrificii şi au fost aproape de SNSPA. Le garantez că SNSPA nu îi va pune în situaţia ca peste noapte să ia decizii cu un impact considerabil. Peste 60% dintre studenţii noştri nu sunt din Bucureşti. Reluarea activităţilor didactice în format fizic presupune cazarea studenţilor, dar o bună parte din locurile disponibile în căminele SNSPA sunt puse la dispoziţia refugiaţilor din Ucraina. Toate acestea ne obligă să luăm decizii responsabile”, spune rectorul SNSPA, prof. univ. dr. Remus Pricopie.

El apreciază că învăţământul în forma fizică este evident dorit de toată lumea şi este normală revenirea la acest sistem, „dar nu într-o manieră care prejudiciază derularea procesului didactic”.

„Pe de altă parte, sistemul online s-a dovedit că are şi multe avantaje, care ar trebui păstrate. Acest sistem de învăţare, care este specific generaţiilor digitale de astăzi, nu trebuie privit ca un adversar al şcolii, ci ca un mijloc complementar”, adaugă Remus Pricopie.

În funcţie de rezultatul consultărilor, conducerea SNSPA va decide modul în care se vor desfăşura activităţile de curs şi seminar, începând de luni, 4 aprilie 2022, pentru studenţii înmatriculaţi la programele de licenţă, masterat şi doctorat, din cadrul fiecărei structuri academice a universităţii.

Starea de alertă expiră în România pe 8 martie, la miezul nopţii.

Am hotărât să nu mai prelungim, dincolo de 8 martie, starea de alertă instituită în România”, a declarat, vineri, preşedintele Klaus Iohannis. El a spus că „epidemia de COVID-19 se află pe o pantă accelerat-descendentă la noi în ţară, iar valul 5 este aproape de a se încheia”.

The post Decizia luată de SNSPA în privinţa cursurilor după ridicarea restricţiilor appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 2 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code