Flux-stiri

Decizie revoluţionară în tenisul masculin. ATP a eliminat punctele de clasament la Wimbledon 2022

wimbledonwimbledon

  • Turneul profesionist de tenis masculin ATP nu va acorda puncte de clasament pentru Wimbledon în acest an, din cauza interdicției impuse de All England Club jucătorilor din Rusia și Belarus din cauza invaziei din Ucraina.
  • ATP și-a anunțat decizia vineri seară, cu două zile înainte de începerea Openului Franței – și cu puțin mai mult de o lună înainte de începerea turneului de la Wimbledon, pe 27 iunie.
  • Sportivii ruși au fost împiedicați să concureze în multe sporturi, inclusiv în meciurile de calificare la Cupa Mondială de fotbal.

Intens disputata decizie a organizatorilor turneului de Grand Slam de la Wimbeldon de a interzice participarea jucătorilor ruşi şi bieloruşi la eveniment a provocat o reacţie fără precedent a organizaţiei tenismenilor profesionişti ATP (Association of Tennis Professionals) care guvernează circuitul.

Organizaţia a anunţat vineri că a eliminat punctele din clasamentul ATP de la Wimbledon pentru 2022, astfel că participanţilor la turneu nu le vor fi acordate puncte de clasament, în funcţie de rezultate.

Redăm mai jos comunicatul oficial al ATP.

„Capacitatea jucătorilor de orice naţionalitate de a participa la turnee pe baza meritelor şi fără discriminare este fundamentală pentru turneul nostru. Decizia de la Wimbledon de a interzice jucătorilor ruşi şi belaruşi să concureze în Marea Britanie în această vară subminează acest principiu şi integritatea sistemului de clasament ATP. De asemenea, nu este în concordanţă cu acordul nostru privind clasamentele. În absenţa unei schimbări de circumstanţe, cu mare regret şi reticenţă, nu vedem altă opţiune decât să eliminăm punctele din clasamentul ATP de la Wimbledon pentru 2022.

Regulile şi acordurile noastre există pentru a proteja drepturile jucătorilor în ansamblul lor. Deciziile unilaterale de această natură, dacă nu sunt abordate, creează un precedent dăunător pentru restul circuitului. Discriminarea de către turnee individuale este pur şi simplu neviabilă într-un circuit care operează în peste 30 de ţări.

Apreciem foarte mult relaţiile noastre de lungă durată cu Wimbledon şi cu LTA şi nu subestimăm deciziile dificile cu care ne confruntăm pentru a răspunde la recentele orientări ale guvernului britanic. Cu toate acestea, observăm că a fost vorba de îndrumări informale, nu de un mandat, care au oferit o opţiune alternativă care ar fi lăsat decizia în mâinile jucătorilor care concurează ca sportivi neutri, prin intermediul unei declaraţii semnate.

Discuţiile noastre interne cu jucătorii afectaţi ne-au condus, de fapt, la concluzia că aceasta ar fi fost o opţiune mai agreabilă pentru circuit. Rămânem încrezători că discuţiile viitoare cu Wimbledon vor duce la un rezultat acceptabil pentru toate părţile implicate. În sens mai larg, credem că această chestiune evidenţiază încă o dată necesitatea unei structuri de guvernanţă unitare la nivelul tenisului profesionist, astfel încât deciziile de această natură să poată fi luate în comun.

În mod separat, aşa cum am anunţat anterior, confirmăm că punctele de clasament vor rămâne la turneele ATP de la Queen’s (ATP 500), Eastbourne (ATP 250) şi la turneele ATP Challenger din Regatul Unit.

Am luat această decizie bazându-ne pe faptul că jucătorii ruşi şi belaruşi au la dispoziţie oportunităţi alternative de joc în aceste săptămâni, spre deosebire de Wimbledon, ceea ce reduce la minimum orice impact asupra integrităţii clasamentelor. Sancţiunile legate de încălcarea de către LTA a normelor ATP vor fi evaluate separat.

Condamnarea noastră a invaziei devastatoare a Rusiei în Ucraina rămâne fără echivoc. Au fost luate măsuri imediate pentru a suspenda evenimentul ATP Tour de la Moscova şi pentru ca sportivii ruşi şi belaruşi să concureze sub steaguri neutre în cadrul turneului. În paralel, am continuat să acordăm sprijin umanitar Ucrainei, împreună cu celelalte organisme de conducere ale tenisului, precum şi asistenţă financiară directă pentru mulţi jucători afectaţi.”

The post Decizie revoluţionară în tenisul masculin. ATP a eliminat punctele de clasament la Wimbledon 2022 appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 7 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code