NEWSNET

Flux-stiri

Deciziile Guvernului privind noua tulpină: Românii care vin din zonele afectate vor fi carantinați pentru 14 zile

Deciziile Guvernului privind noua tulpină: Românii care vin din zonele afectate vor fi carantinați pentru 14 zileDeciziile Guvernului privind noua tulpină: Românii care vin din zonele afectate vor fi carantinați pentru 14 zile

  • Călătorii români, care vin din ţări africane, unde a apărut noua variantă de COVID-19, intră în carantină, a declarat, sâmbătă, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila.
  • Epidemiologul spune că în continuare vaccinarea este soluţia oportună pentru protecţie împotriva COVID-19.

Ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila şi şeful DSU Raed Arafat au susținut, sâmbătă declaraţii de presă la Guvern.

Alexandru Rafila afirmă că România s-a adaptat măsurilor și în momentul de față a fost adoptată o hotărâre a CNSU care aliniază România la măsurile luate în mai multe state europene.

„Românii care vin din această zonă vor fi carantinați pentru 14 zile, și după un test negativ pot ieși după 10 zile”, declară Alexandru Rafila.

Ministrul Sănătății consideră că vaccinarea este în continuare soluția oportună.

Raed Arafat a menționat țările de pe lista roșie: Botswana, Eswatini, Lesotho, Mozambic, Namibia, Africa de Sud şi Zimbabwe

Pentur toate persoanele care vin din aceste zone se instituite obligativitatea testării RT PCR la sosirea în România precum și în a opta zi de la sosire, iar în cazul unui test negativ, aceștia pot ieși din carantină în ziua a zecea.

Se verifică dacă tulpina Omicron este deja în România

Institutul Naţional de Sănătate Publică şi laboratoarele care fac secvenţieri vor face analize pentru a vedea dacă tulpina Omicron este deja în România. Primii supuşi acestor verificări sunt pacienţii în stare gravă din spitale, pentru a vedea dacă există corelaţii epidemiologice, a spus dr. Rafila.

The post Deciziile Guvernului privind noua tulpină: Românii care vin din zonele afectate vor fi carantinați pentru 14 zile appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor
Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 6 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code