Flux-stiri

Deltacron, noua variantă de COVID-19, descoperită în Cipru

Ce știm până acum despre noua tulpină de coronavirus. Medicul Adrian Marinescu: „Sunt multe incertitudini“Ce știm până acum despre noua tulpină de coronavirus. Medicul Adrian Marinescu: „Sunt multe incertitudini“

  • Cercetătorii din Cipru au descoperit o nouă tupină a coronavirusului: Deltacron.
  • Noua variantă este o combinație a tulpinilor Delta și Omicron.
  • Secvențierile din Cipru arată că 25 de pacienți sunt infectați cu noua tulpină.

A apărut o nouă variantă de COVID-19: Deltacron. Este mai degrabă o combinație între cele mai recente tulpini, Delta și Omicron.

Leonidios Kostrikis, profesor în științe biologice din Cipru, a descoperit noua variantă, pe care a și denumit-o, notează Mediafax.

Diferența dintre Deltacron și celelalte tulpini

Abia a fost descoperită, așa că cercetătorii nu știu dacă este mai mult sau mai puțin agresivă decât tulpinile anterioare, sau ce rata de transmisibilitate are. Însă, spune profesorul Leondios, din cele 25 de cazuri de infectare cu noua tulpină, 11 sunt pacienți internați.

Cercetătorii spun că e prematur să se pronunțe, dar sunt îngrijorați de procentul mare al pacienților spitalizați, infectați fiind cu noua tulpină. Fac în continuare analize, pentru a stabili ce caracteristici ale celor două variante anterioare a preluat Deltacron.

Datele precedente arată că Delta provoacă forme mai severe pentru că atacă plămânii, în timp ce Omicron afectează cu preponderență căile respiratorii superioare și provoacă forme mai ușoare ale bolii. În schimb, Omicron are un grad de transmisibilitate mult mai ridicat decât Delta.

The post Deltacron, noua variantă de COVID-19, descoperită în Cipru appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Share this:

(Visited 7 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code