Flux-stiri

Discuții între șeful OMS și liderii chinezi pentru a cerceta originile COVID

Tedros Adhanom GhebreyesusTedros Adhanom Ghebreyesus

  • În noiembrie anul trecut, China a declarat că un raport declasificat al serviciilor de informații americane, în care se afirma că este plauzibil ca pandemia să fi fost provocată într-un laborator, nu este științific și nu are credibilitate.
  • China a negat în mod constant acuzațiile potrivit cărora virusul a fost scăpat dintr-un laborator specializat din orașul Wuhan.
  • Fără cooperare internațională, ar putea fi imposibil să se afle mai multe.

Șeful OMS discută cu China despre colaborarea cu privire la originile COVID. Tedros Adhanom Ghebreyesus a făcut presiuni asupra Beijingului pentru a oferi mai multe informații cu privire la originea COVID-19. Șeful Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) s-a întâlnit cu premierul chinez pentru a discuta despre COVID-19, inclusiv despre ancheta blocată privind originile pandemiei.

Întâlnirea dintre Tedros Adhanom Ghebreyesus și Li Keqiang de sâmbătă a avut loc în contextul în care problema originii coronavirusului a tensionat relațiile dintre China și Occident. Directorul general al OMS, aflat în vizită la Beijing pentru Jocurile Olimpice de iarnă din 2022, a postat pe Twitter o fotografie în care cei doi stau împreună cu oficiali într-o sală de ședințe. Ghebreyesus a făcut anterior presiuni asupra Chinei pentru a fi mai comunicativă în ceea ce privește datele și informațiile legate de originea virusului.

„Încântat să mă întâlnesc cu premierul Li Keqiang„, a scris Tedros pe Twitter sâmbătă. „Am discutat despre COVID-19 și despre necesitatea unui efort agresiv privind VaccinEquity în acest an pentru a vaccina 70% din toate populațiile„, a spus el, referindu-se la campania OMS pentru un acces echitabil la vaccinuri în întreaga lume.

„Am discutat, de asemenea, despre necesitatea unei colaborări mai puternice în ceea ce privește originea virusului COVID-19, întemeiată pe știință și dovezi„, a adăugat el. Unde, când și cum a apărut virusul rămâne unul dintre misterele centrale ale COVID-19, care a ucis peste șase milioane de persoane în întreaga lume. Statele Unite și alte țări au criticat China pentru că a întârziat schimbul de informații atunci când virusul a apărut acolo în 2019.

În decembrie, OMS a declarat că Beijingul încă nu a dezvăluit unele date timpurii care ar putea ajuta la identificarea originii și a cerut o a doua fază a unei investigații în acest sens. Anul trecut, OMS a înființat Grupul consultativ științific privind originile noilor agenți patogeni (SAGO) și a solicitat Chinei să furnizeze date brute pentru a contribui la orice nouă investigație. China a refuzat, invocând normele privind confidențialitatea pacienților.

Un studiu comun al Chinei și al OMS, publicat anul trecut, a exclus cu totul teoria conform căreia COVID-19 ar fi provenit dintr-un laborator, afirmând că cea mai probabilă ipoteză este aceea că a infectat oamenii în mod natural, probabil prin intermediul comerțului cu animale sălbatice.

The post Discuții între șeful OMS și liderii chinezi pentru a cerceta originile COVID appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Share this:

(Visited 3 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code