Flux-stiri

Doi secretari de stat din MAE au primit aviz favorabil pentru a deveni ambasadori în străinătate

Doi secretari de stat din MAE au primit aviz favorabil pentru a deveni ambasadori pe lângă UE şi NATODoi secretari de stat din MAE au primit aviz favorabil pentru a deveni ambasadori pe lângă UE şi NATO

  • Iulia Raluca Matei și Dănuț Sebastian Neculaescu sunt cei doi secretari de stat din MAE.
  • Aceștia au trecut de comisiile din Parlament pentru a deveni ambasadori pe lângă UE și NATO.
  • Audierile au fost realizate de patru comisii de specialitate.

Joi, comisiile reunite pentru politică externă şi pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării din Senat şi Camera Deputaţilor au audiat candidaţii propuşi de Ministerul Afacerilor Externe pentru posturi de ambasadori ai României în străinătate.

Luminiţa-Teodora Odobescu, fost ambasador şi şef al Reprezentanţei Permanente a României pe lângă Uniunea Europeană, a fost numită în funcţia de consilier prezidenţial, de pe data de 30 noiembrie 2021.

„Persoanele audiate au fost: Iulia Raluca Matei, secretar de stat în MAE, desemnată pentru a conduce Reprezentanţa Permanentă a României pe lângă Uniunea Europeană şi Dănuţ Sebastian Neculaescu, secretar de stat în MAE, desemnat pentru a conduce Delegaţia Permanentă a României pe lângă NATO. Cele patru comisii de specialitate din Parlament au acordat, la finalul audierii, avizul favorabil pentru cei doi ambasadori propuşi”, se anunță într-un comunicat de presă al Senatului.

The post Doi secretari de stat din MAE au primit aviz favorabil pentru a deveni ambasadori în străinătate appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 16 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code