Flux-stiri

Doza unică de Evusheld, pentru cei nevaccinați, reduce evoluția virusului COVID-19 și a mortalității

  • O singură doză de Evusheld a redus atât nevoia de spitalizare, cât și decesul.
  • Evusheld a primit o autorizație de introducere pe piață pentru prevenirea COVID-19.
  • Tratamentul a dus la o reducere semnificativă a evoluției către o boală mai severă.

O singură doză de Evusheld administrată intramuscular pacienților nevaccinați, cu COVID-19, a redus atât nevoia de spitalizare, cât și decesul, potrivit studiului TACKLE, menționează Hospital Healthcare.

O singură doză de Evusheld administrată pacienților nevaccinați, nespitalizați, care se confruntă cu COVID-19 în formă ușoară până la moderată, a dus la o reducere semnificativă a evoluției către o boală mai severă (adică spitalizare) și a mortalității, comparativ cu cei cărora li s-a administrat medicamentul.

Acesta se administrează sub forma unei doze unice intramusculare, iar în martie 2022, EMA a acordat o autorizație de introducere pe piață a Evusheld pentru prevenirea COVID-19 la adulți și adolescenți cu vârste începând de la 12 ani și cu o greutate de cel puțin 40 kg înainte de o potențială expunere la virus.

Doza unică de Evusheld și rezultatele COVID-19

Un total de 903 participanți cu vârsta medie de 46,1 ani (50% femei) au fost înrolați și repartizați aleatoriu la administrarea tratamentului Evusheld (452) sau placebo. Puțin peste jumătate (52%) dintre participanți au fost de etnie hispanică sau latino-americană, 62% fiind de culoare albă și 4% de culoare sau afro-americani.

Un total de 89% din întreaga colectivitate avea cel puțin unul sau mai mulți factori de risc pentru COVID-19 sever, inclusiv un indice de masă corporală crescut, hipertensiune arterială, fumători actuali și diabet.

Criteriul principal de evaluare (COVID-19 sever sau deces) a apărut la 4% dintre cei care au primit o singură doză de Evusheld și la 9% dintre cei cărora li s-a administrat un placebo, iar această diferență a fost semnificativă.

În ceea ce privește siguranța, efectele adverse au apărut la 29% dintre cei cărora li s-a administrat Evusheld și la 36% dintre cei care au utilizat placebo, iar majoritatea au fost considerate a fi de gravitate ușoară sau moderată.

Cercetătorii au concluzionat că o singură doză de Evusheld a fost asociată cu o reducere semnificativă din punct de vedere statistic și clinic atât a evoluției spre o formă mai severă de COVID-19, cât și a decesului, comparativ cu placebo, în rândul pacienților adulți nevaccinați.

The post Doza unică de Evusheld, pentru cei nevaccinați, reduce evoluția virusului COVID-19 și a mortalității appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 7 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code