Flux-stiri

Dramele pandemiei. Medic: „Mi-au trebuit ore să conving două surori să meargă la spital. Una a murit”

Un medic povesteşte că a avut nevoie de ore întregi pentru a convinge două surori să meargă spital deşi erau bolnave de COVID şi aveau saturaţia de oxigen foarte mică. Pentru una a fost prea târziu, cealaltă regretă, a povestit specialistul.

Medicul Sandra Alexiu a relatat pe Facebook una dintre dramele pandemiei în care două femei de la ţară au refuzat să meargă la spital deşi erau bolnave.

Acum două săptămâni am primit rezultatul testelor lor, două surori pe care nici nu mai ştiu de când nu le-am văzut. Am sunat pe numărul din raport şi mi-a răspuns sora mai mare, vorbind cu greu, cu pauză după fiecare cuvânt. În fundal se auzea tuşind sora cea mică, leat cu mine. Cineva din familie le-a dus la insistenţa mea un pulsoximetru…pozele ecranului mi-au tăiat şi mie respiratia: 51% şi 72%. Mi-au trebuit ORE să le conving să plece la spital. Frica faţă de <ororile din spital> de care auziseră la televizor le paralizase”, a relatat Sandra Alexiu.

Una dintre cele două femei a murit în spital, iar sora sa i-a povestit medicului că regretă foarte mult decizia luată.

Pentru sora mai mică a fost prea târziu. Pentru ea am auzit clopotul bisericii în urmă cu câteva zile şi pentru amintirea ei şi a celorlalţi pe care i-am pierdut în Valea asta a plângerii care a ajuns România, mi-am pus masca neagră. Sora cea mare a venit astăzi, după două săptămâni de la testare, la cabinet. În doliu, mi-a spus pustiită cât regretă deciziile ei şi cât de mare e diferenţa faţă de ce a văzut la televizor şi felul în care se poartă oamenii din spital cu bolnavii ca ea sau sora ei”, a mai spus medicul.

Concluzia medicului este că oamenii sunt dezinformaţi şi iau decizii greşite.

De ce se întâmplă asta? Eu sper ca realizatorii, producătorii, prezentatorii, regizorii acelor emisiuni sau autorii acelor <live> uri de pe social-media să-şi găsească liniştea atunci când şi femeia asta amărâtă de la ţară va fi împăcată”, a încheiat medicul Sandra Alexiu.

The post Dramele pandemiei. Medic: „Mi-au trebuit ore să conving două surori să meargă la spital. Una a murit” appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Share this:

(Visited 8 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code