Flux-stiri

După criza energiei, specialiștii avertizează că urmează o criză a lemnului

Specialiştii avertizează că în plină criză a energiei apare o criză artificială a lemnului.Specialiştii avertizează că în plină criză a energiei apare o criză artificială a lemnului.

  • Specialiştii avertizează că în plină criză a energiei apare o criză artificială a lemnului.
  • Astfel, se formează furtuna perfectă, anunţă reprezentanţii Asociaţiei Industriei Lemnului – Prolemn.

Evoluţiile de pe piaţa lemnului de foc – cu lipsa de resursă şi dublarea preţurilor – au efecte negative pentru întreaga piaţă a lemnului şi vor duce la diminuarea suplimentară a resursei de materie primă pentru industria de prelucrare.

Resursa preţioasă pentru prelucrare este deturnată către lemn de foc şi producţia pentru energie, în timp ce potenţiale surse de biomasă sunt în continuare excluse prin supra-reglementare şi subfinanţare, spun specialiştii prin intermediul unui comunicat de presă.

„Este o furtună perfectă. Este preţul lemnului în România mare sau mic? Dacă ne uităm la piaţa buşteanului în Europa, preţul este foarte mare. Dacă ne uităm la preţurile gazului şi ale energiei în România, preţul este mic! Piaţa internă din România va plăti – prin preţul lemnului de foc şi al materialelor de construcţii din lemn – măsurile legislative nefundamentate luate în ultimii ani pentru domeniul pădurilor şi lipsa investiţiilor. O dublă pierdere, suportată de populaţie prin preţul lemnului de foc, şi de industria lemnului din România, prin lipsa resursei şi preţuri care scot produsele româneşti de pe piaţă”, a declarat Constantin Tobescu, preşedintele AIL – Prolemn.

Specialiştii mai spun că în Europa, 60% din resursa de lemn este folosită în diferite forme pentru producţia de energie, iar acest procent este probabil chiar şi mai mare în România prin consumul de lemn de foc al populaţiei, sectorul energiei termice şi electrice din biomasă, consumul de bricheţi şi peleţi şi consumul intern al industriei lemnului, care foloseşte energie termică pentru uscarea cherestelei, în special.

The post După criza energiei, specialiștii avertizează că urmează o criză a lemnului appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 6 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code