Flux-stiri

Economia din Coreea de Sud atinge cel mai mare nivel din ultimii 11 ani

  • Economia Coreei de Sud a crescut cu 4% anul trecut, în ciuda pandemiei.
  • Datele Bank of Korea (BOK) de marți au arătat că produsul intern brut (PIB) a crescut cu 4% în 2021, pe măsură ce cererea de exporturi a crescut.
  • Creșterea este motivată și de consumul privat sau de investițiile în construcții.

Economia din Coreea de Sud atinge cel mai mare nivel din ultimii 11 ani. BOK se așteaptă ca PIB-ul să crească cu 3% în acest an deoarece cea de-a patra economie ca mărime a Asiei beneficiază de puterea exporturilor de cipuri de computer și de creșterea cheltuielilor publice, deși cazurile locale record de COVID-19 în această săptămână reprezintă o amenințare la adresa consumului.

„Cererea globală pentru cipurile noastre este rezistentă, iar exporturile puternice vor menține impulsul de creștere [al Coreei de Sud] solid”, a declarat Hwang Sang-pil, șeful departamentului de statistică economică al BOK.

„Oamenii se obișnuiesc cu restricțiile de distanțare socială. Activitatea a fost mai lentă în decembrie, dar lovitura este mai mică decât înainte.”

Din trimestrul al treilea, economia s-a extins cu 1,1% ajustat sezonier în perioada octombrie-decembrie, depășind expansiunea de 0,9% indicată într-un sondaj Reuters și în creștere de la o creștere de 0,3% în trimestrul al treilea. Creșterea în termeni anuali în al patrulea trimestru a fost de 4,1%, depășind, de asemenea, prognoza medie de 3,7% din sondaj.

Pe 14 ianuarie, BOK și-a majorat rata dobânzii de referință la nivelurile de dinainte de pandemie și a semnalat că s-ar putea înăspri și mai mult pe măsură ce creșterea economică și presiunile inflaționiste rămân puternice.

Săritură neuniformă

Economia Coreei de Sud a avut o revenire bruscă, deși neuniformă, din cauza scăderii coronavirusului în 2020, exporturile s-au extins la cel mai rapid ritm anual din ultimii 11 ani anul trecut, în timp ce redresarea consumului a fost neregulată din cauza limitării distanțării sociale.

Un sondaj recent al Reuters a 20 de economiști estimează că economia va crește cu 2,9% în acest an, sub nivelul de 3,0% estimat de BOK.

Datele de marți au arătat că exporturile au fost principalul motor al creșterii în al patrulea trimestru, crescând cu 4,3% față de trimestrul respectiv. Creșterea a fost ajutată și de consumul privat și investițiile în construcții, care au crescut cu 1,7%, respectiv 2,9%.

The post Economia din Coreea de Sud atinge cel mai mare nivel din ultimii 11 ani appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 2 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code