Flux-stiri

Eduard Hellvig, director SRI: Dosarele nepredate sunt cele care anterior fuseseră păstrate din rațiuni de siguranță națională

  • SRI nu a predat toate dosarele fostei securități, din cauza lipsei de spațiu la CNSAS
  • Dosarele nepredate sunt cele care anterior fuseseră păstrate din rațiuni de siguranță națională
  • Hellvig spune că va comenta conţinutul legilor securității naționale abia după ce acestea vor fi asumate.

Despre securitate și securism trebuie să înveți doar din manualele de istorie. Reluarea acelor practici ar duce România înapoi în timp.

Eduard Hellvig consideră că în noile legi ale securității trebuie să domine echilibrul, iar funcția pe care el o deține acum ar trebui limitată la 2 mandate.

Directorul SRI spune că va comenta conţinutul legilor securității naționale abia după ce acestea vor fi asumate în cadrul procesului legislativ, care va include consultarea publică, SRI având doar un rol consultativ.

Cred că dincolo de celelalte prevederi, ar trebui stipulat în lege că funcţia de director a unei astfel de structuri de informaţii să fie limitată la maximum două mandate, pentru că prea multă putere poate dăuna democraţiei.

Înţeleg personal foarte bine ce înseamnă abuzul unui stat cu instinct nedemocratic împotriva cetăţenilor săi şi, tocmai de aceea, cât timp voi fi într-o funcţie publică, voi lupta pentru ca astfel de abuzuri să nu se mai repete” , a transmis Hellvig, în cadrul declarației de presă.

The post Eduard Hellvig, director SRI: Dosarele nepredate sunt cele care anterior fuseseră păstrate din rațiuni de siguranță națională appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 8 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code