Flux-stiri

România, pe locul 3 în Europa la rezervele geotermale. Trei orașe din țară folosesc deja încălzirea cu apă geotermală

  • România este pe locul 3 în Europa la rezerve geotermale.
  • Doar trei județe – Bihor, Timiș, Oradea – folosesc ape termale la încălzire.
  • Încălzirea cu ape termale este de trei ori mai ieftină decât cea tradițională.

România stă pe o comoară, dar nu se atinge de ea. Suntem pe locul trei în Europa la rezerve de apă geotermală.

Aceasta ar putea fi energia viitorului, spun experții. Iar viitorul poate începe azi, în această criză energetică. Încălzirea cu apă geotermală presupune centrale nepoluante, ușor de construit și ieftine. Doar în trei județe sunt folosite apele termale în locul surselor tradiționale: în Bihor, Timiș și Oradea. Localnicii din Beiuș, lângă Oradea – care își încălzesc casele cu apă termală – plătesc de trei ori mai puțin decât ceilalți români.

Pentru că sunt lucruri complicate în sectorul geotermal care ies din sfera de acțiune a multor operatori de petrol. Dar în același timp, sunt o mulțime de expertize în sectorul de petrol și gaz care pot ajuta. O colaborare între cele două ar fi benefică, așa vom vedea rezultate rapide și foarte bune.

The post România, pe locul 3 în Europa la rezervele geotermale. Trei orașe din țară folosesc deja încălzirea cu apă geotermală appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 4 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code