Flux-stiri

El Salvador respinge cererea FMI de a renunța la Bitcoin

  • El Salvador a respins cererea FMI de a renunța la Bitcoin.
  • Îngrijorarea a fost cauzată de fluctuațiile pe care criptomoneda le are.
  • Conversia din Bitcoin ar fi trebuit să se realizeze în dolari americani.

Guvernul din El Salvador a respins recomandarea Fondului Monetar Internațional de a renunța la Bitcoin ca mijloc de plată legal, notează ABC News.

Luni, guvernul din El Salvador a respins propunerea împotriva Bitcoin, iar ministrul Trezoreriei, Alejandro Zelaya, a avut o reacție imediată. „Nicio organizație internațională nu ne va obliga să facem nimic, absolut nimic”, a spus acesta.

Mai mult decât atât, Zelaya a declarat că Bitcoin este o problemă de „suveranitate”. „Țările sunt națiuni suverane și iau decizii suverane cu privire la politicile publice”, a continuat acesta.

Săptămâna trecută, FMI i-a recomandat El Salvadorului să dizolve fondul fiduciar de 150 de milioane de dolari. Fondul a fost creat atunci când țara a făcut moneda criptomonedă, devenind un mijloc legal de plată. De asemenea, i s-a cerut să returneze oricare dintre fondurile neutilizate la trezoreria sa.

De ce s-a cerut renunțarea la Bitcoin

Îngrijorarea agenției a fost cu privire la volatilitatea prețurilor Bitcoin, dar și la posibilitatea ca infractorii să o utilizeze . După ce, la finalul anului trecut, valoarea criptomonedei aproape s-a dublat, aceasta a scăzut în valoare.

Mai mult decât atât, Zelaya a declarat că El Salvador a respectat toate regulile legate de tranzacțiile financiare și de spălarea de bani.

Fondul fiduciar ar fi trebuit să permită o conversie care să se realizeze automat din Bitcoin în dolari americani, aceștia reprezentând a doua monedă a țării. Scopul era acela de a-i face pe oameni să se ferească de adoptarea monedei digitale a cărei valoare nu este stabilă.

Relațiile tensionate dintre El Salvador și FMI au luat naștere vara trecută, atunci când organizația internațională a declarat că decizia țării de a adopta Bitcoin a creat „o serie de probleme macroeconomice, financiare și juridice”.

The post El Salvador respinge cererea FMI de a renunța la Bitcoin appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 8 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code