Flux-stiri

Recensământul populației și Locuințelor începe de la 1 februarie 2022

recensamantrecensamant

  • Recensământul populaţiei începe de astăzi în România.
  • De această dată, noutatea acestui proces este că se va desfășura online.
  • Românii o să aibă posibilitatea „autorecenzării”.

Recensământul populaţiei începe de la 1 februarie în România. De această dată, noutatea acestui proces este că se va desfășura online, fiind 100% informatizat în etapele de culegere și prelucrare a datelor.

Recenzare se va face prin interviu, cu înregistrarea datelor pe tablete, de către un recenzor. Românii o să aibă posibilitatea „autorecenzării”. La ultimul recensământ, cel din 2011, eram cu 1,1 milioane de locuitori
mai puțini.

Autorecenzarea o să fie facilă pentru populație. Aceasta se va putea realiza de pe orice telefon mobil tip smartphone, pe tabletă, laptop sau PC.

Ce este autorecenzarea?

Autorecenzarea reprezintă acţiunea prin care se efectuează înregistrarea informaţiilor cuprinse în programul de observare al recensământului pentru o anumită unitate statistică este efectuată de către persoana însăşi.

Chestionarul pentru autorecenzare este disponibil în limba română și în limbile minorităţilor naţionale precum și în limba engleză.

În acest an, recensământul o să se desfășoare în trei etape:

  • 1 februarie – 13 martie 2022: Preluare date din surse administrative şi popularea bazei de date RPL2021;
  • 14 martie – 15 mai 2022: Autorecenzare;
  • 16 mai – 17 iulie 2022: Colectare a datelor de către recenzori, prin interviuri faţă în faţă (înregistrarea datelor în chestionarul electronic, cu ajutorul tabletelor).

The post Recensământul populației și Locuințelor începe de la 1 februarie 2022 appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Share this:

(Visited 4 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code