Flux-stiri

Declarațiile lui Zelenski au mobilizat UE pentru furnizarea de arme

  • La mai puțin de 48 de ore de când a început invazia Ucrainei, Putin a cerut ajutorul UE pentru furnizarea de arme necesare războiului.
  • Primul apel a fost efectuat către Bruxelles.
  • După prima rundă de negocieri care nu s-a încheiat în favoarea Ucrainei, Zelenski i-a transmis un mesaj important lui Putin.

Declarațiile pe care Zelenski le-a făcut în legătură cu situația dramatică din Ucraina au mobilizat UE să furnizeze armele necesare pentru a putea lupta împotriva Rusiei. Conform Reuters, în dimineața zilei de sâmbătă, la aproximativ 48 de ore de când Putin a început invazia în Ucraina, Zelenski a sunat la Bruxelles și a cerut ajutor militar, pentru a putea face față războiului care începuse.

Un oficial de rang înalt al Uniunii Europene a spus pentru Reuters că, deși președintele Ucrainei era mândru de felul în care armata se descurca, se temea din cauza aprovizionării cu armament. „Ne puteți ajuta cu arme? Puteți coordona ofertele UE?”, a spus Zelenski.

Președintele Consiliului, Charles Michel, nu a rămas indiferent și i-a cerut Ucrainei o listă cu tot ceea ce are nevoie. Mai mult decât atât, acesta a elaborat un plan pentru un fond comun a cărui valoare se ridică la 500 de milioane de euro.

Zelenski i-a transmis un mesaj direct lui Vladimir Putin

Zelenski i-a transmis un mesaj președintelui Rusiei, invitându-l să poarte o discuție cu acesta, pentru ca întreaga situație să fie lămurită.

Pleacă de pe pământul nostru! Dacă nu vrei să pleci acum, stai cu mine la masa negocierilor, sunt liber! Doar nu la 30 de metri, ca în cazul [președintele francez Emmanuel] Macron, [cancelarul german Olaf] Scholz. Sunt vecin. Nu mușc. Sunt un om normal, stai cu mine, vorbește, de ce ți-e frică?”, a fost mesajul transmis de către Zelenski.

Astăzi are loc cea de-a doua rundă de negocieri dintre Rusia și Ucraina, după ce, în urma primeia, nu s-a ajuns la nicio concluzie.

The post Declarațiile lui Zelenski au mobilizat UE pentru furnizarea de arme appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Share this:

(Visited 6 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code