Flux-stiri

A doua rundă de negocieri dintre Rusia și Ucraina a început

  • Noua rundă de negocieri are loc tot în Belarus.
  • Discuțiile au loc în cea de-a opta zi de la începutul invaziei.

A doua rundă de negocieri dintre Rusia și Ucraina a început. Ucraina cere încetarea imediată a focului. Negocierile au loc, din nou, în Belarus. Partea ucraineană, la aceste negocieri, cere Rusiei încetarea imediată a focului și un coridor umanitar pentru evacuarea civililor din prima linie a frontului. Discuțiile au loc în a opta zi de război în Ucraina.

Punctele cheie de pe agenda de negocieri, puse pe masă de delegația ucraineană, sunt:

  • încetarea imediată a focului
  • un armistițiu
  • coridoare umanitare care să le permită civililor să părăsească localitățile bombardate constant de armata rusă.

Au apărut și primele poze cu cele două delegații de la masa negocierilor. Imaginile a fost publicate de Ministerul de Externe al Belarusului. Cele două delegații și-au dat mâna înainte de a se așeza pentru a începe negocierile.

Chiar dacă sunt negocieri, Consiliul municipal din Mariupol spune că forțele rusești bombardează în mod constant și deliberat infrastructura civilă critică de acolo. Președintele Volodimir Zelenski spune că liniile de apărare ale Ucrainei rezistă. Președintele Ucrainei a cerut puterilor occidentale să acorde mai mult ajutor militar țării sale, avertizând că armata rusă nu se va opri la granițele Ucrainei dacă Moscova va prelua controlul deplin asupra vecinului său.

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a declarat joi că Moscova nu va înceta să lovească infrastructura militară a Ucrainei ca o condiție prealabilă pentru aceste negocieri de pace.

Forțele rusești care se deplasează dinspre Belarus spre capitala Ucrainei, Kiev, nu par să fi avansat mai aproape de oraș de când s-au apropiat la aproximativ 30 de kilometri, deși grupuri avansate mai mici au purtat lupte armate cu forțele ucrainene în interiorul capitalei.

The post A doua rundă de negocieri dintre Rusia și Ucraina a început appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Share this:

(Visited 1 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code