Flux-stiri

Brazilia: Bolsonaro extrage de pe pământuri indigene, folosindu-se de război

  • Politicianul este cunoscut pentru lipsa de interes acordată drepturilor indigenilor și mediului.
  • Bolsonaro a spus că este îngrijorat de crizele ce ar putea fi provocate de războiul dintre Rusia și Ucraina.
  • Conform datelor oficiale, defrișările care au loc în Amazonia sunt mai numeroase de când Bolsonaro este președinte.

Jair Bolsonaro, președintele Braziliei, vrea că continue extracțiile de pe pământurile indigene, folosindu-se de contextul războiului. Politicianul este cunoscut pentru lipsa de interes acordată drepturilor indigenilor și mediului.

Prin intermediul unei postări de pe canalul său de Twitter, Jair Bolsonaro a spus că este înjrijorat de crizele ce ar putea fi provocate de războiul dintre Rusia și Ucraina, așa că trebuie să acționeze urgent.

În anul 2020, un proiect de lege a fost dat, iar acesta permite „extragerea de minerale, apă și resurse organice de pe terenurile indigene„. Conform datelor oficiale, defrișările care au loc în Amazonia sunt mai numeroase de când Bolsonaro este președinte, ajungând să fie la cel mai înalt nivel din ultimul deceniu și jumătate.

Rusia, principalul furnizor pentru Brazilia

Conform datelor puse la dispoziție de platforma Logcomex, Rusia a fost furnizorul principal de clorură de potasiu pentru Brazilia, anul trecut. Mai mult decât atât, Rusia a trimis compuși în Brazilia, în valoare de 1,4 miliarde de dolari.

Odată cu războiul dintre Rusia și Ucraina, acum riscăm să rămânem fără potasiu sau să crească prețul acestuia. Securitatea noastră alimentară și agrobusiness-ul necesită măsuri care să ne permită să nu depindem de surse externe pentru ceva ce avem din abundență”, a scris acesta în mediul online.

În urmă cu două săptămâni, Jair Bolsonaro a mers în Moscova, iar această decizie a stârnit un val de controverse. Mai mult decât atât, legislația pe care președintele Braziliei se bazează a fost „doborâtă”, în anul 2021, de către procuratură.

Bolsonaro a spus că trebuie să încheie dependența de țările străine în ceea ce privește sursele de de îngrășăminte din următoarele motive: legislația de mediu, drepturile de explorare în bazinul Rio Madeira și populațiile indigene.

The post Brazilia: Bolsonaro extrage de pe pământuri indigene, folosindu-se de război appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 1 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code