Flux-stiri

Medvedev râde de UE: „Nu rezistați fără gaz rusesc nici măcar o săptămână”

Rusia ar putea livra gaz spre UE, fără restricții, în continuareRusia ar putea livra gaz spre UE, fără restricții, în continuare

  • Dmitri Medvedev, vicepreședintele Consiliului de Securitate al Federației Ruse, râde de Uniunea Europeană și de tentativa europenilor de a renunța la gazul rusesc.
  • Medvedev, un personaj cunoscut pentru declarațiile sale agresive și ironice, a punctat că UE nu ar rezista „o săptămână fără gaz rusesc”.
  • Rusia forțează mâna Europei și a anunțat, prin vocea lui Vladimir Putin, că gazul rusesc va fi livrat doar dacă este plătit în ruble.

Dmitri Medvedev, vicepreședintele Consiliului de Securitate al Federației Ruse, râde de Uniunea Europeană și de tentativa europenilor de a renunța la gaz rusesc, pe care o consideră imposibilă.

Medvedev consideră că europenii nu vor avea de ales și vor fi nevoiți să cumpere, în continuare, gaz rusesc, chiar dacă plata se va face în ruble.

Potrivit agenției rusești TASS, oficialii de la Kremlin se amuză pe seama ipostazei în care se află țările din Uniunea Europeană. Dependende de gaz rusesc, majoritatea țărilor nu știu ce să facă și, la fel ca și în cazul Ungariei, cedează presiunii de a plăti gazul în ruble.

Mai mult, conform Reuters, Comisia Europeană ar fi găsit o „portiță” prin care plățile să se facă în euro sau dolari, care mai apoi ar fi convertiți în ruble, pentru a salva aparența sancțiunilor. Medvedev a ironizat acest lucru, demonstrând o aparentă dependență a Europei de gazul rusesc.

„Comisia Europeană va permite plata gazelor în ruble și consideră că decretul președintelui Rusiei poate fi încă aplicat de afacerile europene. Apreciem consecvența și integritatea partenerilor noștri europeni”, a scris Medvedev pe canalul său Telegram, evident amuzat.

Mai mult, a atras atenția că, potrivit „celor mai recente date de la FMI, Europa se va putea descurca fără gaz rusesc timp de cel mult șase luni”, însă a concluzionat în stilul caracteristic: „Să fim serioși, nu rezistați nici măcar o săptămână”.

Rușii invocă un „calcul” al Fondului Monetar Internațional, care susține că țările UE vor putea trăi fără gaz rusesc maximum 6 luni fără a avea probleme serioase.

Comisia Europeană a trimis o scrisoare țărilor UE în care explică că toate companiile din UE, sub rezerva unor condiții, vor putea plăti pentru gaz rusesc în ruble fără a încălca sancțiunile impuse Moscovei. Agenția clarifică faptul că una dintre posibilele scheme de plată presupune deschiderea de conturi în dolari sau euro la o bancă rusă, la care compania europeană beneficiară de gaze creditează moneda, o transformă în ruble și efectuează plata. Această schemă elimină posibilitatea ca țările occidentale să blocheze plățile pentru gaz rusesc.

The post Medvedev râde de UE: „Nu rezistați fără gaz rusesc nici măcar o săptămână” appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 4 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code