Flux-stiri

(P) Cum putem ameliora simptomele de răceală și gripă?

Cazurile de gripă au scăzut cu 98%. Care ar putea fi explicațiile. COVID-19, răcealăCazurile de gripă au scăzut cu 98%. Care ar putea fi explicațiile. COVID-19, răceală

Exista numeroase combinatii de substanțe active pentru tratarea celor mai frecvente simptome asociate cu gripa și răceala: febră, dureri de cap, dureri musculare, dureri articulare, durere in gat, congestie nazala, sinuzite, rinosinuzite. Una dintre acestea o reprezinta si combinatia de ibuprofen si clorhidrat de pseudoefedrină.

Ibuprofenul este medicamentul încadrat în clasa antiinflamatoarelor nesteroidiene (AINS), cu efect analgezic, antipiretic și, în doze mari, antiinflamator.  Având acțiuni multiple, este folosit pentru a ameliora simptomele de artrită, febra, simptomele din raceala si gripa, crampele menstruale și alte tipuri de durere.

Singur, sau in combinatie cu alte substante active, ibuprofenul se găsește într-o gamă largă de produse farmaceutice, printre acestea enumerandu-se si produsele pentru raceala si gripa.

Clorhidratul de pseudoefedrină este utilizat pe scară largă ca decongestionant oral administrat pentru tratamentul congestiei nazale asociate cu răceala sau alergiile. Acesta determină vasoconstricţie locală avand un efect decongestionant nazal şi de drenaj sinusal.

Cum acționează ibuprofenul în răceală?

Mecanismul său de acțiune implică inhibiția enzimei ciclooxigenază, responsabilă de producerea mediatorilor inflamatori (prostaglandinelor). Drept urmare, inhibă inflamația.

Răcelile sunt afecțiuni extrem de comune. În medie, adulții se confruntă cu acestea de 2-4 ori pe an, deoarece pot să fie cauzate de diverse virusuri (dacă ai o răceală cauzată de un anume virus nu înseamnă că vei dobândi imunitate față de celelalte virusuri). Răcelile dispar de la sine în decurs de 1-2 săptămâni și nu necesită tratament medical specific; însă, simptomele care le caracterizează, precum rinoreea (secreție nazală), tusea și durerile de cap pot să fie deranjante. Niciunul dintre tratamentele disponibile nu poate scurta durata unei răceli, iar antibioticele nu ajută deoarece acțiunea lor este îndreptată exclusiv împotriva bacteriilor (în plus, aceste medicamente pot să aibă și multe reacții adverse, prin urmare trebuie folosite doar în infecții de cauză bacteriană și doar la recomandarea medicului).

Analgezicele precum ibuprofenul pot ameliora simptome precum durerea de cap, de ureche sau durerile articulare/musculare, și pot reduce febra.

Care este modul corect de administrare pentru ibuprofen?

Administrarea ibuprofenului in doza potrivită reprezintă un aspect important din terapie deoarece previne sau reduce apariția eventualelor reacții adverse.

Asigură-te întotdeauna că îl folosești după cum se specifică pe prospectul medicamentului sau pe rețeta medicului.

Doza uzuală pentru durere în cazul adulților este cuprinsă între 200-400 mg, cu administrare orală, la interval de 4-6 ore. Doza maximă pe zi (interval de 24 de ore) este de 1200 mg.

În cazul copiilor dozajul se stabilește în funcție de greutatea corporală, nu de vârstă, iar administrarea trebuie realizată la un interval de 4-6 ore, în funcție de recomandarea medicului. Doza maximă unică este de 400 mg, iar doza maximă zilnică de ibuprofen este de 40 mg/kg corp/zi. Copiii cu vârsta mai mică de 6 luni nu trebuie să primească ibuprofen decât la recomandarea medicului. În situațiile în care nu se cunoaște greutatea exactă a copilului se poate apela la îndrumarul pe vârste prezentat în prospectul medicamentului.

O administrare corectă va conduce la ameliorarea simptomelor în decurs de 20-30 de minute. Este important să existe o pauză de 4-6 ore între administrări, iar administrarea medicamentului să aibă loc după masă.

Sfaturi importante

Atunci când achiziționezi un medicament care conține ibuprofen citește cu atenție prospectul, mai ales că multe medicamente destinate răcelii conțin ibuprofen (pentru a evita supradozajul). Urmărește ingredientele active din compoziție, precum și modul corect de administrare. În cazul în care suferi de afecțiuni cronice, urmezi un tratament pentru alte afecțiuni concomitent cu administrarea de ibuprofen, ai alergie la medicamente sau ai nelămuriri cu privire la administrarea de ibuprofen, trebuie să ceri sfatul medicului sau farmacistului. Dacă observi că simptomele de răceală nu se ameliorează este important să beneficiezi de un consult medical de specialitate.

The post (P) Cum putem ameliora simptomele de răceală și gripă? appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 3 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code