Flux-stiri

Lukașenko, iertat de o datorie de 1 miliard de dolari spre Rusia

Belarus, păsuită de o datorie de 1 miliard de dolariBelarus, păsuită de o datorie de 1 miliard de dolari

  • Vladimir Putin i-a mulțumit dictatorului din Belarus, Aleksandr Lukașenko, pentru „ajutorul acordat Rusiei” în campania din Ucraina.
  • Mai mult, Putin a decis să îi păsuiască pe Lukașenko de plata unei datorii de peste 1 miliard de dolari, pentru încă 1 an.
  • Informația a fost confirmată de ministrul de finanțe din Belarus, Yuri Seliverstov, în direct la postul de televiziune „Belarus 1”.

Vladimir Putin i-a mulțumit dictatorului din Belarus, Aleksandr Lukașenko, pentru „ajutorul acordat Rusiei” în campania din Ucraina. Belarus nu a intervenit cu armată în Ucraina, însă i-a permis Rusiei să își „plimbe” armata pe teritoriul său. Mai mult, Belarus și-a modificat constituția pentru a transfera arme nucleare la Minsk.

Ca și un gest de prietenie sovietică, Putin a decis să-l păsuiască pe Lukașenko de plata unei datorii de 1 miliard de dolari.

Nu vom plăti cei peste 1 miliard de dolari pe care trebuia să-i plătim acum. Aceasta este o mutare prietenoasă din partea partenerilor noștri ruși. Am convenit cu ei asupra unei scheme noi de rambursare a datoriei. De fapt, este o refinanțare: dobânda este și acumulate pentru această perioadă., dar există rate bune, condiții bune. Prin urmare, este destul de confortabil”, a punctat Seliverstov, conform espreso.tv

Belarus a devenit o rampă de lansare pentru o invazie rusă pe scară largă a Ucrainei, însă nu s-a implicat activ cu armată pe teritoriul ucrainean, contrar temerilor. Cu toate acestea, de pe teritoriul Belarus, rușii efectuează în mod regulat raiduri aeriene și atacuri cu rachete asupra Ucrainei.

Opozanții lui Lukașenko anunțaseră că armata din Belarus nu este trimisă în Ucraina de teama unei trădări. Dictatorul de la Minsk, „autoproclamat președinte” se teme că ar putea fi înlăturat în viitor.

Trupele din Belarus nu iau parte la războiul Rusiei împotriva Ucrainei. Aceasta este o poziție de principiu. Autoproclamatul președinte al Belarusului Lukașenko se teme cu adevărat că, dacă își trimite armata să lupte împotriva Ucrainei, armata va fi de partea Ucrainei. Și apoi armata va veni să-l elibereze Belarusul de Lukașenko”, a explicat Serghei Bulba, liderul grupării naționaliste Legiunea Albă.

The post Lukașenko, iertat de o datorie de 1 miliard de dolari spre Rusia appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 5 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code