Flux-stiri

Primele probe de pe Marte vor fi aduse de o rachetă, relatează NASA

  • Primele probe de sol de pe Marte vor fi aduse de o rachetă.
  • NASA a desemnat compania Lockheed Martin să construiască racheta care va preleva probele.
  • Alexandru Mironov este de părere că prelevarea probelor este un pas normal pentru eopca în care trăim.

Primele probe de pe Marte vor fi aduse de o rachetă pe planeta noastră, relatează NASA. Administrația Națională Aeronautică și Spațială a desemnat compania Lockheed Martin să construiască racheta care va preleva probele.

Decizia NASA a fost discutată cu Alexandru Mironov, cunoscutul scriitor de literatură science-fiction. Acesta este de părere că ideea este una normală pentru aceste vremuri și că poate revoluționa modul în care vedem lumea.

Este un pas normal, într-o logică normală a lucrurilor, într-o schemă pe care specialiștii din industria astronautică o urmăresc perfect. Sunt multe obiecte acum care sunt pe pleneta Marte și care lucrează acolo. Sunt sonde de-ale noastre, nave care se învârt în jurul planetei. Urmează un pas important. Hai să aducem acasă ceva de acolo, ca să vedem exact cum e solul lor! Mai mult, important este acțiunea mecanică în sine.

Noi, inginerii pământului, am ajuns la această performanță extraordinară (…) putem aduce acasă ceea ce s-a întâmplat acolo. Foarte important este că, dacă putem face asta, atunci ce putem gândi este că pe următorul Neil Armstrong îl putem trimite pe planeta Marte, dar îl și aducem înapoi acasă”, a spus Alexandru Mironov.

Elon Musk a lansat o rachetă mai puternică decât cele NASA

În urmă cu 4 ani, SpaceX a lansat cea mai puternică rachetă operațională din lume, Falcon Heavy. Racheta a dus în spațiu una dintre mașinile lui Elon Musk care a orbitat în jurul Soarelui.

După câteva zile de la lansare, mașina era la 376 de milioane de kilometri de Marte, conform whereisroadster.com, site care folosește datele NASA pentru a urmări mașina.

De la lansarea acestuia și până în prezent, bolidul de lux a călătorit aproximativ trei miliarde de kilometri și are 2,6 rotații în jurul Soarelui. Mai mult decât atât, între 2047 și 2050, mașina va face două treceri la câteva milioane de kilometri de Pământ.

The post Primele probe de pe Marte vor fi aduse de o rachetă, relatează NASA appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 2 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code