Flux-stiri

Elveția s-ar putea alinia la campania UE de economisire a energiei

elvetia energieelvetia energie

  • Țările Uniunii Europene au adoptat oficial vineri planul de urgență al blocului pentru a reduce consumul de gaz.
  • La sfârșitul lunii iunie, guvernul elvețian a prezentat planurile pentru a aborda o posibilă penurie de gaze naturale în această iarnă.
  • Elveția, țară fără ieșire la mare, se aprovizionează cu gaze naturale prin intermediul unor centre comerciale din țările vecine din UE.

Elveția ar putea preveni o penurie de energie prin alinierea la un plan al Uniunii Europene de reducere a consumului de gaze cu 15% în această iarnă, a declarat ministrul Energiei, Simonetta Sommaruga, pentru ziarul SonntagsBlick.

Țările Uniunii Europene au adoptat oficial vineri planul de urgență al blocului pentru a reduce consumul de gaz, în încercarea de a economisi combustibil pentru o iarnă cu aprovizionarea incertă din Rusia.

Situația este serioasă, a declarat Sommaruga pentru ziarul de duminică, adăugând că un apel al comisiei de electricitate din Elveția pentru ca gospodăriile să își facă provizii de lumânări în caz de pene de curent în iarna următoare a fost un semnal de alarmă pentru toată lumea.

La sfârșitul lunii iunie, guvernul elvețian a prezentat planurile pentru a aborda o posibilă penurie de gaze naturale în această iarnă și a declarat că ar putea recurge la raționalizare în cazul în care alte măsuri se dovedesc insuficiente.

Elveția, țară fără ieșire la mare, se aprovizionează cu gaze naturale prin intermediul unor centre comerciale din țările vecine din UE, iar gazele naturale acoperă aproximativ 15% din consumul total de energie. Potrivit datelor guvernamentale, aproximativ 42% din gaz este utilizat pentru încălzirea gospodăriilor, iar restul în industrie și în sectorul serviciilor și al transporturilor.

Întrebat dacă Elveția ar trebui să se alinieze la acordul UE prin care se cere tuturor țărilor din blocul comunitar să reducă în mod voluntar consumul de gaz cu 15% în această iarnă, Sommaruga a răspuns: Cu siguranță ar fi logic. Consiliul Federal va decide.

Ea a mai spus că guvernul va începe o campanie în acest sens în următoarele săptămâni și că va face presiuni pentru ca încălzirea să fie redusă în clădirile publice.

The post Elveția s-ar putea alinia la campania UE de economisire a energiei appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 15 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code