Flux-stiri

EMA transmite că vaccinul pe bază de ARN mesager este sigur în sarcină

gravida-vaccingravida-vaccin

  • Vaccinurile anti-COVID-19, dezvoltate pe baza tehnologiei ARN mesager, nu provoacă complicații în timpul sarcinii pentru femeile gravide și pentru copiii acestora, a transmis, marți, Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA).
  • Verdictul are la bază studii care au implicat aproximativ 65.000 de sarcini în diferite stadii.
  • Nu a fost găsit niciun semn de risc crescut de complicații, avorturi spontane, nașteri premature sau efecte secundare grave asupra copiilor nenăscuți în urma vaccinurilor cu ARNm.

Serurile de la Pfizer și Moderna furnizează, în prezent, astfel de vaccinuri în Uniunea Europeană, iar EMA susține că serurile sunt sigure pentru femeile însărcinate.

Vaccinurile anti-COVID-19, realizate pe baza tehnologiei ARN mesager, nu provoacă complicații în timpul sarcinii pentru viitoarele mame și pentru copiii acestora. Confirmarea a venit, marți, de la autoritatea de reglementare a medicamentelor din Uniunea Europeană, în urma unei analize mai detaliate, transmite Reuters.

Verdictul oferit de EMA are la bază mai multe studii care au implicat aproximativ 65.000 de sarcini în diferite stadii, în urma cărora nu a fost depistat niciun semn de risc crescut de complicații, avorturi spontane, nașteri premature sau efecte secundare grave asupra copiilor nenăscuți în urma vaccinurilor cu tehnologia ARNm. Deși EMA a recunoscut unele limitări în ceea ce privește datele, a afirmat că rezultatele au fost consecvente între studii.

De asemenea, analiza efectuată de echipa internă a constatat că vaccinurile anti-COVID-19 sunt la fel de eficiente în reducerea riscului de spitalizare și deces atât în cazul femeilor gravide, cât și a celor care nu sunt însărcinate.

Pfizer și Moderna furnizează, în prezent, vaccinuri dezvoltate pe baza tehnologiei ARN mesager la nivelul Uniunii Europene. EMA susține că administrarea acestor seruri, în timpul sarcinii, depășește orice riscuri posibile pentru viitoarele mame și copiii acestora.

Mai multe țări din UE au aprobat, deja, utilizarea vaccinurilor împotriva COVID-19 pentru femeile însărcinate, iar confirmarea Agenției Europene a Medicamentului ar trebui să impulsioneze campaniile de vaccinare în țările care nu au atins, încă, un procent ridicat de persoane vaccinate și în cele care se bazează pe expertiza științifică a autorității de reglementare.

The post EMA transmite că vaccinul pe bază de ARN mesager este sigur în sarcină appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Share this:

(Visited 2 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code