Flux-stiri

Emiratele Arabe Unite au distrus 3 drone din spațiul său aerian

  • Emiratele Arabe primesc avioane de luptă din partea SUA.
  • Statul din Golf s-a confruntat cu mai multe atacuri în ultimele săptămâni.
  • Atacurile asupra Emiratelor Arabe Unite reprezintă o escaladare a războiului din Yemen.

Emiratele Arabe Unite au interceptat și distrus trei drone care au pătruns în spațiul aerian al țării din Golf peste zonele nepopulate miercuri dimineața devreme, a anunțat Ministerul Apărării al țării.

Statul din Golf s-a confruntat cu mai multe atacuri în ultimele săptămâni, inclusiv un atac cu rachete luni, în timpul unei vizite a președintelui Israelului, conform Metro.

Mișcarea Houthi din Yemen aliniată Iranului și-a revendicat responsabilitatea.

Ministerul a adăugat pe Twitter că „este pregătit să facă față oricăror amenințări și ia toate măsurile necesare pentru a proteja statul și teritoriul său”.

Atacurile asupra Emiratelor Arabe Unite, centrul comercial și turistic al regiunii, reprezintă o escaladare a războiului din Yemen, în care houthiții au lansat în mod repetat rachete și drone în Arabia Saudită.

Coaliția condusă de Arabia Saudită a intervenit în Yemen în martie 2015, după ce huthișii ​​au înlăturat guvernul din capitala, Sanaa.

Statele Unite au declarat marți că trimit avioane de luptă pentru a ajuta Emiratele Arabe Unite în urma atacurilor cu rachete.

Departamentul de Stat al SUA i-a îndemnat luna trecută pe americani să-și reconsidere planurile de călătorie din cauza amenințării loviturilor cu rachete sau drone.

Marea Britanie a avertizat într-un aviz de călătorie miercuri că „sunt foarte probabile alte atacuri”.

The post Emiratele Arabe Unite au distrus 3 drone din spațiul său aerian appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 2 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code