Flux-stiri

Eşec major pentru cancelarul Olaf Scholz.  Partidul său a pierdut alegerile din cea mai importantă regiune din Germania

Olaf ScholzOlaf Scholz

  • Votul puternic pentru CDU a venit la o săptămână după ce partidul a obținut o victorie decisivă în alte alegeri regionale, în landul nordic Schleswig-Holstein.
  • Olaf Scholz a suferit un eșec major duminică, când social-democrații săi au înregistrat cel mai slab rezultat electoral din istorie în Nord-Westfalia, cel mai populat land german și cândva un bastion al SPD.
  • Cei doi mari câștigători au fost creștin-democrații din opoziție (CDU), care au câștigat cu 35,9%, cu aproape 3 puncte mai mult decât în 2017, și Verzii, a căror cotă de vot s-a triplat la 18,1%.

Eşec major pentru cancelarul Olaf Scholz, partidul său a pierdut alegerile din cea mai importantă regiune din Germania în faţa creştin-democraţilor fostului cancelar Angela Merkel.

Partidul social-democrat SPD al lui Olaf Scholz ar urma să obţină doar aproximativ 28% din voturi, faţă de 35% pentru creştin-democraţi, aflaţi din 2017 în fruntea acestei regiuni care a fost un bastion al stângii pentru mai multe decenii, relatează Le Figaro.

SPD, învins cu doar o săptămână în urmă într-un alt land, în Schleswig-Holstein (nord), mai poate totuşi spera să se alieze, ca şi la nivel federal, cu Verzii, creditaţi cu 18% şi cu alte partide mai mici. Partidul de extremă-dreapta AfD, ar urma să obţină doar 5,5%.

Nord-Westfalia este cel mai populat land din Germania şi este un puternic pol industrial. Regiunea are în componeţă oraşe precum Köln, Bonn, Düsseldorf sau Dortmund. Locul de naștere al industriei grele germane, Nord-Westfalia are 18 milioane de locuitori și ar fi a șasea cea mai mare economie a Europei dacă ar fi o țară independentă.

Aceste alegeri reprezintă un nou eşec pentru Olaf Scholz, al cărui partid a pierdut în urmă cu o săptămână un alt scrutin şi a cărui popularitate suferă din cauza abordării sale realtiv rezervate cu privire la conflictul din Ucraina. Pe de altă parte, ea constituie un motiv de speranţă pentru CDU, revenită în opoziţie de la sfârşitul anului 2021 după 16 ani de domnie a Angelei Merkel şi înzestrată cu un nou lider, Friedrich Merz, care speră să obţină postul de cancelar în 2025.

Alegerile de duminică au reprezentat o mare victorie pentru Hendrik Wüst, premierul creștin-democrat al landului, care a preluat această funcție abia în octombrie anul trecut și care va fi văzut acum ca una dintre stelele în ascensiune ale principalului partid de opoziție din Germania.

The post Eşec major pentru cancelarul Olaf Scholz.  Partidul său a pierdut alegerile din cea mai importantă regiune din Germania appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 8 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code