Flux-stiri

Emiratele Arabe Unite reduc săptămâna de lucru și mută weekendul de vineri

  • Weekendul în sectorul public începe vineri la prânz și se încheie duminică.
  • Măsura va intra în vigoare de la data de 1 ianuarie.

Emiratele Arabe Unite îşi reduc săptămâna de lucru la patru zile şi jumătate şi îşi mută weekendul de vineri-sâmbătă, o schimbare majoră menită să îmbunătăţească competitivitatea ţării. Săptămâna de lucru va fi obligatorie pentru organismele guvernamentale de la 1 ianuarie și va înlocui norma regională care prevede o zi liberă completă de vineri pentru rugăciunile musulmane.

Conform The Guardian, weekendul în sectorul public începe vineri la prânz și se încheie duminică. Rugăciunile de vineri la moschei vor avea loc după ora 13.15 pe tot parcursul anului. Măsura este menită să „alinieze mai bine EAU la piețele globale”, a declarat agenția de presă de stat WAM, numind noua săptămână de lucru cea mai scurtă din lume.

Weekend-ul în stil occidental, despre care se zvonea de ani de zile, a fost anunțat la mai puțin de o săptămână după ce fostul protectorat britanic a sărbătorit cea de-a 50-a aniversare a formării sale. Emiratele Arabe Unite au respectat un weekend de joi-vineri până în 2006, când au trecut la zilele de vineri și sâmbătă, sectorul privat urmând exemplul.

„Weekendul prelungit vine ca parte a eforturilor guvernului EAU de a stimula echilibrul între viața profesională și cea privată și de a spori bunăstarea socială, crescând în același timp performanța pentru a avansa competitivitatea economică a EAU”, se arată în raportul WAM. Schimbarea va intra în vigoare de la 1 ianuarie şi va fi obligatorie pentru tot sectorul public. 

The post Emiratele Arabe Unite reduc săptămâna de lucru și mută weekendul de vineri appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 12 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code