Flux-stiri

Erdogan refuză categoric Finlanda și Suedia în NATO: „Nu vom spune da acestor țări”

Președintele turc Recep Erdogan alături de Vladimir PutinPreședintele turc Recep Erdogan alături de Vladimir Putin

  • Președintele turc Recep Erdogan a anunțat categoric că Turcia nu va accepta ca Finlanda și Suedia să adere la NATO.
  • Erdogan a făcut această declarație în cadrul unei conferințe de presă luni, 16 martie, la Ankara, unde s-a aflat alături de preşedintele algerian Abdelmajid Tebbun.
  • Turcia semnalase încă de zilele trecute că nu ar fi de acord cu intrarea Suediei și a Finlandei în NATO, pentru că „protejează teroriști”.

Președintele turc Recep Erdogan a anunțat categoric că Turcia nu va accepta ca Finlanda și Suedia să adere la NATO, potrivit TASS.

După cum a remarcat președintele turc, Ankara nu poate fi de acord să accepte în alianță Finlanda și Suedia, după ce cele două țări au refuzat să dea curs cererii Turciei de a extrăda a unor organizații teroriste suspectate.

Există rapoarte conform cărora nu ne vor extrăda terorişti. Nu vom spune da acestor două ţări care vor să adere la NATO”, a declarat preşedintele turc la o conferinţă de presă la Ankara, după discuţiile cu preşedintele algerian Abdelmajid Tebbun.

El a adăugat că delegațiile din Finlanda și Suedia nu ar trebui să se deranjeze să călătorească în Turcia pentru a convinge Ankara să își schimbe poziția față de intrarea lor în NATO.

Erdogan a mai spus că printre parlamentarii finlandezi și suedezi există „susținători ai terorismului”. Teroriștii la care face referire Erdogan sunt kurzii care se află în război cu Turcia.

The post Erdogan refuză categoric Finlanda și Suedia în NATO: „Nu vom spune da acestor țări” appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 7 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code