Flux-stiri

Europa se confruntă cu un nivel ridicat al consumului de droguri

  • 85 de milioane de europeni au consumat canabis o dată în viață.
  • 10 milioane de europeni au consumat droguri de mare risc în 2022.
  • Francezii sunt cei mai mari consumatori de canabis din Europa.

Lupta contra drogurilor merge din ce în ce mai prost în Europa. Chiar dacă polițiștii din Uninunea Europeană fac capturi record de droguri , tot avem zeci de milioane de consumatori.

În 2022 aproape 23 de milioane de europeni au consumat canabis si peste 10 milioane au consumat cocaină, Ecstasy sau amfetamină. Asta arată raportul anual făcut de Uniunea Europeană pe oameni cu vârste de la 15 până la 64 de ani. Canabisul e si drogul pe care europenii il incearca cel mai des – 85 de milioane spun ca au consumat canabis cel puin o data in viata, iar peste 15 milioane au incercat cocaina.

Franța e țara cu cei mai mulți consumatori de canabis din Europa cu peste 11% dintre adulții francezi care consumă regulat. La consumul de cocaină conduc britanicii cu aproape 3% dintre adulți, iar Olanda e țara cu cei mai mulți consumatori de Ecstasy și Amfetamină.

România are cel mai mare număr de tineri care au încercat droguri noi – au făcut-o peste 5% dintre românii cu vârste între 15 și 34 de ani.

Chiar dacă nu reușesc să țină pasul cu consumul tot mai mare, polițiștii confiscă mii de tone de droguri în fiecare an. Raportul UE arată că cele mai mari capturi de droguri din 2022 au fost cele de canabis și amfetamină cu peste 2000 de tone împreună, iar în porturile din Europa sunt locurile în care cei mai mulți traficanți sunt prinși.

The post Europa se confruntă cu un nivel ridicat al consumului de droguri appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 104 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code