Flux-stiri

EXPERIMENT. Oamenii de știință susțin că au descoperit „elixirul tinereții”

  • În laboratorul biologului David Sinclair de la Facultatea de Medicină de la Harvard, șoarecii bătrâni devin din nou tineri.
  • În prezent, se poate realiza reîntinerirea mușchilor și a creierelui la șoareci și se lucrează la posibilitatea de a o face asupra întregului corp.
  • Între timp, pentru a încetini cât mai mult procesul de îmbătrânire, biologul ne sfătuiește să mâncăm cât mai multe plante, să dormim suficient și să ne stresăm mai puțin, să facem sport și să ne petrecem timpul cu prietenii.

După douăzeci de ani de cercetări, la Facultatea de Medicină Harvard, biologul molecular David Sinclair și echipa sa au descoperit o modalitate de a inversa procesul de îmbătrânire la șoareci.

Folosind proteine care pot transforma o celulă adultă într-o celulă stem, Sinclair și echipa sa au readus celulele îmbătrânite ale șoarecilor la versiuni anterioare ale lor.

„Este o resetare permanentă, din câte ne putem da seama și credem că ar putea fi un proces universal care ar putea fi aplicat în tot corpul pentru a ne reseta vârsta”, a declarat Sinclair, care și-a petrecut ultimii 20 de ani studiind modalități de a inversa trecerea timpului.

„Dacă inversăm îmbătrânirea, aceste boli nu ar trebui să apară. Avem astăzi tehnologia necesară pentru a putea ajunge la sute de ani fără să ne facem griji că vom avea cancer la 70 de ani, boli de inimă la 80 de ani și Alzheimer la 90 de ani.” a declarat Sinclair în fața audienței la „Life Itself”, un eveniment dedicat sănătății și bunăstării.

La sfârșitul anului 2020, șoarecii bătrâni cu vedere slabă și retina afectată puteau brusc vedea mai bine ca urmașii lor.

În prezent, se poate realiza reîntinerirea mușchilor și a creierelui la șoareci și se lucrează la posibilitatea de a o face asupra întregului corp.

Biologul este convins că îmbătrânirea va putea fi reversibilă și la oameni

Totuși, această metodă nu este definitivă, corpul va îmbătrâni din nou și va fi nevoie de refacerea procesului. Biologul este convins că îmbătrânirea va putea fi reversibilă și la oameni.

Studiile pentru a afla dacă intervenția genetică care a revitalizat șoarecii va face același lucru în cazul oamenilor sunt în stadii incipiente, a spus Sinclair. Vor mai trece ani până când studiile pe oameni vor fi finalizate, analizate și dacă sunt sigure și de succes, vor fi înaintate unei aprobări guvernamentale.

Între timp, pentru a încetini cât mai mult procesul de îmbătrânire, biologul ne sfătuiește să mâncăm cât mai multe plante, să dormim suficient și să ne stresăm mai puțin, să facem sport și să ne petrecem timpul cu prietenii.

The post EXPERIMENT. Oamenii de știință susțin că au descoperit „elixirul tinereții” appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 5 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code