Flux-stiri

Experții susțin că SUA și China pot coopera în domeniul climei în ciuda tensiunilor

  • Cei doi lideri s-au întâlnit de curând personal pentru prima dată de la preluarea mandatului de către Biden.
  • Ei au purtat mai mult de trei ore de discuții în timpul summitului G-20.
  • Tensiunile au crescut, de asemenea, pe fondul politicilor față de Taiwan, pe care Beijingul îl consideră o provincie separatistă.

Pe fondul unei serii de întâlniri recente care a reunit oficiali din Statele Unite și China, precum și alți lideri mondiali, experții spun că cele două țări pot colabora în ceea ce privește schimbările climatice, în ciuda tensiunilor persistente.

Cele două mari economii sunt cei mai mari emitenți de gaze cu efect de seră din lume, dar și rivali, în timp ce China încearcă să își extindă influența în întreaga lume. Tensiunile au crescut, de asemenea, pe fondul politicilor față de Taiwan, pe care Beijingul îl consideră o provincie separatistă.

În pofida tensiunilor geopolitice, colaborarea în vederea punerii în aplicare a acordurilor de la recentul summit G-20 de la Bali, Indonezia, poate fi un prim pas, potrivit Belindei Schaepe, cercetător în domeniul diplomației climatice la Londra în cadrul E3G, un grup de cercetare care se concentrează pe cooperarea dintre China, Uniunea Europeană și SUA.

„Cele două părți ar trebui să coopereze pentru a pune în aplicare foaia de parcurs a tranziției energetice a G-20 de la Bali, care a fost aprobată atât de Xi, cât și de Biden la recentul summit al liderilor”, a declarat Schaepe pentru VOA într-un e-mail în această săptămână. „De asemenea, ele ar trebui să sprijine punerea în aplicare a foii de parcurs G20 privind finanțarea durabilă elaborată de Grupul de lucru pentru finanțare durabilă, pe care China și SUA l-au coprezidat”.

Ea s-a referit la președintele american Joe Biden și la omologul chinez Xi Jinping. Aceștia s-au întâlnit personal pentru prima dată de la preluarea mandatului de către Biden și au purtat mai mult de trei ore de discuții în timpul summitului G-20, care a reunit liderii celor mai mari 20 de economii.

The post Experții susțin că SUA și China pot coopera în domeniul climei în ciuda tensiunilor appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 17 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code