Flux-stiri

Facebook renunță la sistemul de recunoaștere facială. Motivul deciziei

Israelienii ironizează compania Facebook: Meta înseamnă „mort” în ebraicăIsraelienii ironizează compania Facebook: Meta înseamnă „mort” în ebraică

Facebook Inc (FB.O) a anunțat marți că renunță la sistemul de recunoaștere facială, care identifică automat utilizatorii în fotografii și videoclipuri, invocând preocupările tot mai mari ale societății cu privire la utilizarea unei astfel de tehnologii, scrie Reuters.

„Suntem încă în proces de stabilire a unui set clar de reguli care vizează utilizarea acestui sistem”, a scris Jerome Pesenti, vicepreședintele companiei responsabil cu inteligența artificială, într-o postare pe blog. „În mijlocul acestei incertitudini continue, credem că limitarea utilizării recunoașterii faciale la un număr restrâns de cazuri este adecvată”.

Eliminarea recunoașterii faciale de către cea mai mare platformă de socializare din lume vine după ce, în ultimii ani, industria tehnologică s-a confruntat cu probleme de etică în acest sens.

Criticii spun că tehnologia de recunoaștere facială – care este populară în rândul magazinelor, spitalelor și altor companii – ar putea compromite confidențialitatea și dreptul la viață privată și ar putea normaliza supravegherea intruzivă.

The post Facebook renunță la sistemul de recunoaștere facială. Motivul deciziei appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 3 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code