Flux-stiri

Rusia: Pentagonul a făcut experimente în Ucraina cu virusul Sars-Cov-2 și cu lilieci din 2019

  • Rusia a acuzat Pentagonul, Georgia și Ucraina de experimente cu lilieci cu puțin timp înainte ca pandemia să înceapă.
  • Ucraina ar fi primit 32 de milioane de dolari pentru a aproba experimentele în mai multe laboratoare.
  • Un studiu al proiectului P-781 privind transmiterea bolilor la oameni prin lilieci a arătat că experimentul a fost realizat într-un laborator din Harkov.

Ministerul rus al Apărării susţine că proiectul patogenului de lilieci, condus de Pentagon în Georgia şi în Ucraina, a început în octombrie 2019, chiar înainte de declanşarea pandemiei de coronavirus, transmit publicaţiile Anadolu Agenc şi Daily Mail.

Reprezentanţii ministerului au publicat un document din data de 6 martie 2015 ce „dovedeşte participarea Pentagonului la finanţarea proiectelor biologice militare în Ucraina„, conform Mediafax.

Potrivit departamentului, banii din partea Pentagon au fost primiţi de laboratoarele Ministerului Ucrainean al Apărării din Kiev, Odesa, Lvov şi Harkov pentru un total de 32 de milioane de dolari.

Aceste biolaboratoare au fost alese ca executanţi ai proiectului de studiere a agenţilor patogeni ai febrei hemoragice, leptospirozei şi hantavirusurilor, deoarece aceşti agenţi patogeni au focare naturale în Ucraina şi Rusia, iar utilizarea lor poate fi deghizată ca focare naturale, susţine Ministerul rus de Apărare.

Rusia a publicat un studiu de proiect care ar confirma speculațiile

Un studiu al proiectului P-781 privind transmiterea bolilor la oameni prin lilieci a arătat că experimentul a fost realizat într-un laborator din Harkov.

Pe parcursul implementării acestor proiecte au fost izolate şase familii de virusuri (inclusiv coronavirusuri) şi trei tipuri de bacterii patogene (agenţi cauzatori ai ciumei, brucelozei şi leptospirozei) care se transmit rapid de la animale la om şi sunt rezistente la medicamente. 

Ministerul Apărării din Rusia a prezentat documente care confirmă transferul a 5.000 de probe de ser de sânge de la cetăţeni ucraineni la Centrul Lugar afiliat Pentagonului din Tbilisi, 773 de analize biologice  fiind transferate într-un laborator din Marea Britanie. 

Analiza sugerează că specialiştii ucraineni nu sunt conştienţi de potenţialele riscuri ale transferului de biomateriale care sunt utilizate în esenţă „în întuneric” şi nu au o idee reală despre adevăratele obiective ale cercetării în curs, a spus ministerul.

The post Rusia: Pentagonul a făcut experimente în Ucraina cu virusul Sars-Cov-2 și cu lilieci din 2019 appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Share this:

(Visited 6 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code