Flux-stiri

NATO a început antrenamentele pe teritoriul României

  • NATO difuzează imagini cu Forța de Răspuns a Alianței în România.
  • În 2022, Franța conduce Forța de Răspuns a NATO.
  • Forța de Răspuns a NATO din România poate fi desfășurată rapid, oriunde este nevoie.

NATO a dat publicității imagini în premieră cu antrenamentele Forței de Răspuns în România. În imagini, se poate observa cum soldații francezi și belgieni se antrenează cu soldații români, dar și cu instructori polonezi.

Totul se petrece în comuna Podari, la 11 kilometri de Craiova. Soldații Forței au ajuns în România la scurt timp după ce Rusia a invadat Ucraina, fiind pentru prima dată când Alianța a activat componente ale Forței de Răspuns pentru descurajare și apărarea NATO.

„A trecut o lună de când suntem aici și ne continuăm antrenamentul și misiunea noastră la fața locului”, a spus Adrian, sergent, forța de răspuns a Alianței.

„Astăzi este primul antrenament, un antrenament internațional între: polonezi, români și francezi. Scopul este de a face grupuri mixte și de a unifica forțele cât mai mult posibil, pentru a integra forțele aliate în cadrul misiunilor și a manevrelor, pentru a exersa, a se antrena și a se exercita pe tot ceea ce ține de desfășurarea operațiunilor în limba engleză, de transmitere a mesajelor radio în aceeași limbă și, de asemenea, exersăm procedurile de luptă”, a spus și Claire.

The post NATO a început antrenamentele pe teritoriul României appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 6 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code