Flux-stiri

Nicolae Ciucă anunță când vor fi primele livrări de gaze din Marea Neagră

  • Premierul Nicolae Ciucă a anunţat că primele livrări de gaze din Marea Neagră vor fi la jumătatea anului. În următorii ani, România va mai exploata rezervele de gaze din altă zonă a Mării Negre, dar şi din judeţul Buzău, a precizat prim-ministrul.
  • Nicolae Ciucă a vorbit despre semnarea în cadrul coaliţiei de guvernare a legii offshore care va debloca investiţiile în activitatea de exploatare a gazelor din Marea Neagră şi din judeţul Buzău.
  • Noile surse de gaze vor asigura independenţa faţă de resursele Rusiei, vor duce la dezvoltarea altor ramuri ale economiei şi vor determina o scădere a preţurilor pentru serviciile furnizate populaţiei, a precizat Nicolae Ciucă.

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat că primele livrări de gaze din Marea Neagră vor fi la jumătatea anului. În următorii ani, România va mai exploata rezervele de gaze din altă zonă a Mării Negre, dar şi din judeţul Buzău, a precizat prim-ministrul.

Declaraţiile au apărut vineri, în timpul vizitei pe care premierul a făcut-o pe şantierul podului peste Dunăre de la Brăila.

Nicolae Ciucă a vorbit despre semnarea în cadrul coaliţiei de guvernare a legii offshore care va debloca investiţiile în activitatea de exploatare a gazelor din Marea Neagră şi din judeţul Buzău.

Începând din acest an vom avea pentru prima dată compania Black Sea Oil Gas livrând, gaze cred că nu mai târziu de jumătatea anului… aproximativ un miliard de metri cubi pe an. Exploatarea în perimetrul Neptun Deep va începe cel mai târziu la finalul anului 2026, începutul anului 2027. În onshore, la mare adâncime, la Caragele în judeţul Buzău exploatarea va începe la începutul anului 2024”, a explicat premierul Ciucă.

Noile surse de gaze vor asigura independenţa faţă de resursele Rusiei, vor duce la dezvoltarea altor ramuri ale economiei şi vor determina o scădere a preţurilor pentru serviciile furnizate populaţiei, a precizat Nicolae Ciucă.

The post Nicolae Ciucă anunță când vor fi primele livrări de gaze din Marea Neagră appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 4 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code