NEWSNET

Flux-stiri

Facultate prin rotație la Universitatea din Craiova

Facultate prin rotație la CraiovaFacultate prin rotație la Craiova

  • Universitatea din Craiova are 12 facultăți.
  • La Universitatea din Craiova studiază peste 18 000 de studenți.
  • În căminele studențești din Craiova, au acces doar studenții vaccinați.

La Universitatea din Craiova, studenții se întâlnesc față-n față cu profesorii doar la laboratoare și seminarii.
Cel puțin 50% dintre activitățile practice trebuie desfășurate cu prezență fizică, recomandă conducerea Universității.
Studenții n-au nevoie nici de vaccin, nici de teste care să demonstreze că nu au COVID, spune Cezar Spânu, rectorul Universității din Craiova.

„Nu putem împiedica accesul la educație al nimănui. Reglementările nu sunt foarte clare în acest moment. De aceea am și recomandat ca activitățile față-n față să se desfășoare modular, activitățile practice, astfel încât copiii să poată veni cât mai puțini, să fie împărțiți pe grupe cât mai mici”, spune rectorul.

În funcție de facultate și disciplinele la care au activități practice, studenții vor merge prin rotație la laboratoare și seminarii. Cei mai norocoși sunt studenții de la Arte, care au spațiu suficient de mare pentru a veni toți, în același timp la facultate.

În schimb, cei de la jurnalism nu vor ajunge de prea multe ori în cabina de emisie, spune Davian Vlad, profesor la Facultatea Litere – specializarea Jurnalism.

„Eu sper că fiecare student va avea șansa să vină măcar de două ori pe lună la radio campus, pentru a vedea clar, la fața locului, cum se realizează o emisiune radiofonică, ce trebuie făcut ca un radioprogram să se deruleze așa cum ar trebui și cum ne dorim cu toții”, spune Davian Vlad.

Sorin Crăițan este student în anul 3 la Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor și spune că e mai bine online. Sorin își face planuri să devină antreprenor, după terminarea facultății, așa că vrea să fie cât mai bine pregătit.

The post Facultate prin rotație la Universitatea din Craiova appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor
Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 2 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code