Flux-stiri

Fake news. Cum s-a creat isteria penei de curent din Europa

Ministerul Apărării din Austria a avertizat că Europa se va confrunta cu un potențial blackout, în viitorul apropiat.Ministerul Apărării din Austria a avertizat că Europa se va confrunta cu un potențial blackout, în viitorul apropiat.

  • Ministerul Apărării din Austria a avertizat că Europa se va confrunta cu un potențial blackout, în viitorul apropiat.
  • Este vorba despre o pană generală de curent în Europa, car ar putea lăsa Uniunea Europeană fără curent timp de două săptămâni.
  • O astfel de situație a avut loc în Quebec, Canada, în 1989, în urma unei furtuni geomagnetice, care a provocat o întrerupere de 9 ore a electricității.

Informația s-a răspândit și s-a ajuns la un fake news pornit de la un material informativ realizat de oficialii guvernamentali austrieci pentru pregătirea cetățenilor și a autorităților în cazul unui astfel de eveniment.

Declarațiile au fost urmate de o campanie în care a fost implicată armata austriacă, pentru a crește gradul de conștientizare a populației asupra pericolului, ci nu pentru a speria populația.

Ce este blackout-ul care a speriat populația Europei?

Blackout este o pană de curent generală care afectează tot sistemul energetic, în care, brusc, nimic nu va funcționa. Așadar vor fi afectate telefoane, telefoanele mobile, internetul, bancomatele, sistemele de plată, benzinăriile, semafoarele, luminile din tunel, transportul public în comun, traficul feroviar și tot ceea ce beneficiază de sursă de curent, scrie Reuters.

Care sunt șansele unui blackout în Europa?

Întreg sistemul energetic european e format din mii de linii care interconectează țările Uniunii Europene, ceea ce face imposibilă o pană generală de curent. Mai mult, construirea de reactoare modulare mici în Europa, va ajuta ca șansele penelor de curent să fie mult mai mici.

The post Fake news. Cum s-a creat isteria penei de curent din Europa appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 6 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code