Flux-stiri

FBI avertizează angajatorii: Tehnologia deepfake devine din ce în ce mai periculoasă

  • FBI a emis o alertă către companii: tot mai mulți oameni folosesc deepfake la interviuri.
  • Infractorii se folosesc de imaginea altei persoane pentru a aplica la job-uri remote.
  • Tehnologia deepfake devine din ce în ce mai periculoasă, avertizează autoritățile.

Este din ce în ce mai dificil pentru companii să angajeze oameni, pentru că sunt cazuri în care nu știi pe cine angajezi.

FBI a emis o alertă cu privire la folosirea deepfake-urilor la interviurile pentru un loc de muncă.

Cum folosesc infractorii deepfake pentru a obține un job?

Infractorii folosesc această tehnologie și date personale furate pentru a aplica la job-uri remote la companiile de tehnologie.

Pe lângă deepfake, adică folosirea unui clip video alterat în care fața unei persoane este aplicată peste cea reală printr-un program cu inteligență artificială, infractorii folosesc și fotografii sau clipuri audio alterate astfel încât să păcălească utilizatorul.

Astfel, ei își creează o cu totul altă imagine care să le ofere șanse mai mari în obținerea job-ului. Desigur, majoritatea companiilor vizate sunt din zona tech, unde angajații lucrează preponderent de la distanță.

Cum pot fi detectate aceste deepfake-uri?

Autoritățile transmit companiilor să fie atente în timpul interviurilor la orice indicii vizuale precum distorsiuni sau fotografii și clipuri cu probleme, care pot să indice folosirea unui conținut manipulat.

Cel mai des se văd probleme de sincronizare între mișcarea buzelor și sunet. Cert este că deepfake-urile devin din ce în ce mai periculoase.

Îți aduci aminte când am văzut în luna martie pe Facebook un clip șters ulterior cu un deepfake cu Volodimir Zelenski. Pentru sistemele cu inteligență artificială poate fi detectat destul de ușor un deepfake.

Mai dificil este însă pentru un om atunci când sistemul folosit de infractor este unul mai performant.

The post FBI avertizează angajatorii: Tehnologia deepfake devine din ce în ce mai periculoasă appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 14 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code