Flux-stiri

Fedorov, fost oficial rus: Planul lui Putin este o victorie deplină până la 2 martie

  • Fedorov spune că primele zile ale lunii martie sunt importante în războiul ruso-ucrainean.
  • El a spus că ar trebui să aibă loc discuții fără condiții prealabile între cele două state.
  • Ucraina și Rusia au căzut de acord să poarte negocierile cât mai aproape de granița cu Belarus, dar nu în țară.

Fostul ministru adjunct rus de externe Fedorov spune că primele zile ale lunii martie sunt importante în războiul ruso-ucrainean. Andrei Fedorov, fost ministru adjunct de externe rus, a declarat pentru Al Jazeera că următoarele zile sunt esențiale în invazia Rusiei în Ucraina deoarece ordinul inițial al președintelui Vladimir Putin a fost de a „finaliza operațiunea militară cu o victorie până la 2 martie„.

Fedorov a declarat duminică că speră la discuții anunțate între cele două țări, în timp ce Moscova își continuă asaltul la scară largă asupra vecinului său. „Ar trebui să aibă loc discuții fără condiții prealabile. Cunosc poziția prietenilor mei de la Kiev și a conducerii Ucrainei. Ei sunt gata să se așeze și să discute, dar fără precondiții”, a declarat el.

Ucraina și Rusia au convenit să poarte discuții într-un loc situat în apropierea graniței cu Belarus, a declarat președintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Discuțiile, primele anunțate de la declanșarea de către Rusia a unei invazii la scară largă în Ucraina săptămâna trecută, vor avea loc fără condiții prealabile și sunt rezultatul unei convorbiri telefonice între Zelenskyy și omologul său belarus, a declarat liderul ucrainean.

Fedorov a mai spus că rezistența din Ucraina și sancțiunile puse în aplicare de Occident au fost mai puternice decât ceea ce Rusia a prezis înainte de începerea violențelor.

Așa cum am mai spus o dată… vă rog, pentru că cunosc Ucraina, nimeni nu va întâmpina trupele rusești cu flori. Aceasta este o realitate”, a declarat el pentru Al Jazeera.

În ceea ce privește sancțiunile, fostul ministru adjunct a spus: „Ei cred întotdeauna că, OK … suntem o țară mare, suntem o țară mare. Vă furnizăm gaze și petrol. Nu veți mai folosi niciodată sancțiuni … astfel de sancțiuni. Aceasta este realitatea de astăzi și a cauzat o mulțime de probleme aici, acum”.

The post Fedorov, fost oficial rus: Planul lui Putin este o victorie deplină până la 2 martie appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Share this:

(Visited 7 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code