Flux-stiri

Ferrari întrece Stellantis: valoarea de piață a firmei crește

  • Compania Ferrari ocupă locul trei în lume ca notorietate.
  • Vânzările firmei au crescut în ultimul an.
  • Europenii cumpără din ce în ce mai multe mașini de lux.

Firma de automobile Ferrari se află în top trei companii listate la bursa de la Milano, scrie Autoblog. Constructorul de la Maranello a întrecut grupul Stellantis, din punct de vedere al valorii de piață.

Cererile pentru mașinile de lux sunt în continuă creștere în Europa. În tot acest timp, producătorii „tradiționali” de automobile au început să raporteze cifre de vânzări tot mai mici. Acțiunile Ferrari au crescut cu 34% în 2023. „Căluțul” tocmai a atins o valoare de piață de 49.2 miliarde de euro și a întrecut grupul Stellantis (47.1 miliarde de euro).

În noul grup al industriei auto se află 20 de producători de automobile, inclusiv Fiat, fostul părinte al constructorului de la Maranello. Potrivit celor de la Bloomberg, Ferrari a intrat în top 3 cele mai mari companii. Anul trecut, Ferrari a vândut aproximativ 13.000 de vehicule.

„Ferrari” este o companie din Italia care produce automobile în stilul sport, luxoase. Enzo Ferrari a pus bazele agenției în anul 1939. Prima mașină a brand-ului a fost produsă în 1940, însă prima care a avut sigla Ferrari, a apărut în 1947. 

Citește și

The post Ferrari întrece Stellantis: valoarea de piață a firmei crește appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 41 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code