Flux-stiri

LIVE UPDATE. 448 zile de invazie rusă. Marea Britanie și Olanda lucrează la crearea unei coaliții internaționale pentru a ajuta Ucraina să achiziționeze avioane de luptă F-16

  • Premierul britanic Rishi Sunak și premierul olandez Mark Rutte lucrează pentru a crea o „coaliție internațională” pentru a ajuta Ucraina.
  • Sunak „și-a reiterat convingerea că locul de drept al Ucrainei este în NATO, iar liderii au convenit asupra importanței ca aliații să ofere asistență de securitate pe termen lung Ucrainei.
  • În urma vizitei sale de luni cu premierul britanic, Zelensky a lăsat să se înțeleagă că Ucraina este mai aproape de a primi F-16.

Premierul britanic Rishi Sunak și premierul olandez Mark Rutte lucrează pentru a crea o „coaliție internațională” pentru a ajuta Ucraina să achiziționeze avioane de luptă F-16 „în acest moment crucial al rezistenței la invazia lui Putin”, potrivit citirii de pe Downing Street a întâlnirii de marți a liderilor, scrie CNN.

„Premierul și premierul Rutte au convenit că vor lucra pentru a construi o coaliție internațională pentru a oferi Ucrainei capacități aeriene de luptă, sprijinind-o cu orice, de la instruire la procurarea de avioane F16”, a declarat un purtător de cuvânt al Downing Street, după întâlnirea dintre Sunak și Rutte la summitul Consiliului Europei din Islanda.

De asemenea, Sunak „și-a reiterat convingerea că locul de drept al Ucrainei este în NATO, iar liderii au convenit asupra importanței ca aliații să ofere asistență de securitate pe termen lung Ucrainei pentru a garanta că pot descuraja viitoarele atacuri”, potrivit purtătorului de cuvânt.

Luând cuvântul luni în Marea Britanie, președintele ucrainean Volodymyr Zelensky a salutat promisiunile de ajutor militar nou din partea liderilor europeni – dar și-a reînnoit cererile de a primi avioane de luptă moderne. Ucraina tânjește după avioane F-16 de fabricație americană pentru a contribui la securizarea cerului său, dar unii dintre aliații săi au fost reticenți în a oferi arme care ar permite Kievului să ajungă pe teritoriul rusesc.

În urma vizitei sale de luni cu premierul britanic, Zelensky a lăsat să se înțeleagă că Ucraina este mai aproape de a primi F-16, afirmând că Ucraina și Marea Britanie „continuă să lucreze la coaliția de avioane de luptă” și „avansăm în mod activ”.

Zelensky a mulțumit, de asemenea, Marii Britanii pentru că a acceptat să antreneze piloți ucraineni.

The post LIVE UPDATE. 448 zile de invazie rusă. Marea Britanie și Olanda lucrează la crearea unei coaliții internaționale pentru a ajuta Ucraina să achiziționeze avioane de luptă F-16 appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 36 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code