Flux-stiri

Finanţare din partea SUA pentru Ucraina cu scopul securizării frontierelor cu Rusia şi Belarus

Rusia și UcrainaRusia și Ucraina

  • 20 de milioane de dolari vor dona SUA pentru securizarea frontierelor.
  • Rusia a dus zeci de mii de militari la frontierele cu Ucraina.
  • Pe data de 10 ianuarie 2022 încep negocierile cu Rusia pentru securitate.

Statele Unite ale Americii vor finanţa proiecte ale Ucrainei de intensificare a măsurilor de securitate la frontierele cu Rusia şi Belarus, în contextul tensiunilor cu Moscova, anunţă autorităţile de la Kiev, potrivit agenţiei Reuters.

Poliţia de Frontieră din Ucraina a anunţat că Statele Unite vor contribui la proiecte în valoare de 20 de milioane de dolari pentru achiziţionarea de sisteme de supraveghere video, drone şi echipamente de protecţie destinate echipelor de patrulare.

Administraţia de la Kiev susţine că Rusia a mobilizat zeci de mii de militari la frontierele Ucrainei şi pregăteşte un atac. Administraţia Vladimir Putin argumentează că poate mobiliza militari oriunde pe teritoriul Rusiei şi cere Statelor Unite şi Alianţei Nord-Atlantice garanţii că nu vor instala echipamente militare ofensive în apropierea frontierelor ruse.

Administraţia Joseph Biden a confirmat luni că negocierile cu Rusia pe tema garanţiilor de securitate vor începe în 10 ianuarie 2022.

The post Finanţare din partea SUA pentru Ucraina cu scopul securizării frontierelor cu Rusia şi Belarus appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 6 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code