Flux-stiri

Țara care reduce la 3 luni termenul pentru doza booster și relaxează regulile de carantină

Persoanele nevaccinate au de 32 de ori mai multe șanse de a muri din cauza coronavirusului decât cele care au fost vaccinate de două ori, potrivit cifrelor publicate de Oficiul Național de Statistică.Persoanele nevaccinate au de 32 de ori mai multe șanse de a muri din cauza coronavirusului decât cele care au fost vaccinate de două ori, potrivit cifrelor publicate de Oficiul Național de Statistică.

  • Israelul reduce la 3 luni termenul pentru doza booster.
  • Regulile de carantină vor fi relaxate pentru cei bolnavi, dar vaccinați.

Israelul reduce de la 5 luni la 3 luni termenul pentru doza booster și relaxează regulile de carantină pentru cei bolnavi, dar vaccinați.

Directorul general din cadrul Ministerului Sănătăţii, Nachman Ash, spune că reducerea termenului la 3 luni pentru doza booster a apărut în contextul răspândirii variantei Omicron, foarte contagioasă, potrivit dpa.

Ash a declarat că administrarea mai devreme a rapelurilor ar oferi o protecție mai mare populației.

Măsura se aplică tuturor vaccinurilor administrate în Israel – Pfizer/BioNTech, Moderna și AstraZeneca. Cu toate acestea, se recomandă ca a treia doză să fie același vaccin ca și prima și a doua, dacă este posibil.

Israelul a depășit al patrulea val al pandemiei în noiembrie, însă numărul de infecții a început din nou să crească, iar țara se pregătește pentru un val de cazuri alimentate de Omicron.

În ciuda faptului că au început devreme, în comparație cu o mare parte a lumii, doar 60% din cei 9,4 milioane de israelieni sunt considerați complet vaccinați, ceea ce înseamnă că au primit trei doze sau se află încă la șase luni de la a doua doză. 31% nu au primit nicio doză de vaccin, potrivit Ministerului Sănătății.

Israel se pregătește să lanseze doza 4 de vaccin

Israelul se pregătește deja să lanseze a patra doză de vaccin pentru persoanele de peste 60 de ani și pentru personalul medical. Cu toate acestea, înainte de a da undă verde, guvernul așteaptă rezultatele unui studiu clinic în curs de desfășurare la un spital de lângă Tel Aviv, care testează eficacitatea celei de-a patra doze.

Între timp, Israelul relaxează regulile de carantină pentru persoanele vaccinate. Orice persoană care a fost complet vaccinată și care intră în contact cu o persoană infectată va trebui să stea în carantină doar până când va obține un rezultat negativ, a arătat marți biroul premierului Naftali Bennett.

Celor afectați li se recomandă în continuare să evite locurile aglomerate și contactul cu persoane deosebit de vulnerabile timp de 10 zile.

Anterior, era obligatorie o carantină de cel puțin șapte zile pentru toate persoanele, vaccinate sau nu. Această regulă se va aplica în continuare pentru cei care nu au fost imunizați.

The post Țara care reduce la 3 luni termenul pentru doza booster și relaxează regulile de carantină appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Share this:

(Visited 2 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code