Flux-stiri

Rusia acuză Ucraina că a folosit „substanțe otrăvitoare” împotriva trupelor sale din Zaporojia

Armata israeliană testează rachete cu rază de acțiune de 400 de kilometri. De ce au efectuat testul balisticArmata israeliană testează rachete cu rază de acțiune de 400 de kilometri. De ce au efectuat testul balistic

  • Ministerul rus al Apărării a declarat că guvernul ucrainean a aprobat un ,,act terorist folosind otrăvuri chimice” împotriva trupelor ruse din Zaporijia și Vasilyevka.
  • Potrivit ministerului rus, un număr de soldaţi ruşi au fost internaţi la 31 iulie într-un spital militar cu simptome de otrăvire gravă.
  • La 24 februarie, Rusia a declanşat o agresiune militară nejustificată şi neprovocată împotriva Ucrainei.

Ministerul rus al Apărării a acuzat sâmbătă Ucraina că a otrăvit militari ruşi în partea controlată de trupele ruse în regiunea Zaporojie din sud-estul Ucrainei, la sfârşitul lunii iulie, potrivit Reuters.

Un consilier al Ministerului de Interne ucrainean a spus, în replică, că presupusa otrăvire ar fi putut fi cauzată de carnea din conserve expirate consumată de militari ruşi.

Potrivit ministerului rus, un număr de soldaţi ruşi au fost internaţi la 31 iulie într-un spital militar cu simptome de otrăvire gravă, iar analizele au indicat prezenţa unei substanţe toxice, toxina botulinică de tip B, în organismele lor.

,,Cu privire la faptul terorismului chimic autorizat de regimul (preşedintelui ucrainean Volodimir) Zelenski, Rusia pregăteşte dovezi cu rezultatele tuturor analizelor” , afirmă ministerul într-un comunicat.

Ministerul Apărării nu a menţionat câţi militari au avut de suferit sau care este starea lor acum, şi nici care sunt ,,dovezile” .

Moscova acuză Kievul că a otrăvit soldații săi

Toxina botulinică de tip B este o neurotoxină care poate cauza botulism dacă este ingerată din alimente contaminate, dar poate avea şi utilizări medicale.

Ministerul ucrainean al Apărării nu a răspuns imediat la solicitarea agenţiei Reuters de a comenta, dar Anton Gheraşcenko, consilier al ministrului de interne, a reacţionat printr-o postare pe Telegram.

,,Departamentul (Ministerul rus al Apărării) nu clarifică dacă otrăvirea ar fi putut fi cauzată de carne din conservă expirată, în care toxina botulinică este adesea prezentă. Forţele de ocupaţie s-au plâns masiv de raţii expirate din primele zile ale invaziei în Ucraina” , a scris el.

Ministerul rus a mai afirmat că desfăşoară o anchetă suplimentară cu privire la un incidentul îmbolnăvirii, la începutul de august, a lui Volodimir Salto, fost primar al oraşului Herson, numit şef al administraţiei instalate de Rusia în regiunea cu acelaşi nume ocupată în martie.

La 24 februarie, Rusia a declanşat o agresiune militară nejustificată şi neprovocată împotriva Ucrainei. Moscova susţine că este vorba despre o ,,operaţiune militară specială de demilitarizare şi denazificare” a ţării vecine şi de protejare a comunităţii vorbitoare de limbă rusă din estul Ucrainei, menţionează Reuters.

The post Rusia acuză Ucraina că a folosit „substanțe otrăvitoare” împotriva trupelor sale din Zaporojia appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 16 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code