Flux-stiri

Forțele rusești și-au doborât din greșeală propriile avioane, spune directorul agenției britanice de securitate cibernetică

  • Forțele rusești nu doar că s-au confruntat, în timpul invaziei din Ucraina, cu un moral scăzut și cu lipsa de arme, dar și-au doborât din greșeală și propriile avioane și au refuzat să execute ordinele, a declarat directorul agenției britanice de securitate și securitate cibernetică.
  • Oficialii americani și britanici declaraseră deja că serviciile lor de informații au arătat că unii soldați ruși s-au predat sau și-au sabotat propriile vehicule pentru a evita lupta.
  • Directorul agenției britanice de securitate cibernetică, Sir Jeremy Fleming, a spus că președintele Vladimir Putin duce un „război periculos al dezinformării” și că a calculat greșit cât de eficientă va fi campania de comunicare a președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski.

Forțele rusești și-au doborât din greșeală propriile avioane, susține directorul agenției britanice de securitate cibernetică.

Directorul agenției britanice de securitate cibernetică – GCHQ – Sir Jeremy Fleming, a declarat că forțele rusești s-au confruntat, în timpul invaziei din Ucraina, cu un moral scăzut și cu lipsa de arme, dar și-au doborât din greșeală și propriile avioane și au refuzat să execute ordinele, potrivit unui discurs susținut joi în Australia, informează The New York Times.

Comentariile directorului agenției de supraveghere electronică a Marii Britanii, Sir Jeremy Fleming, s-au aliniat observațiilor făcute de oficialii americani din domeniul serviciilor de informații în ultimele săptămâni. Deși forțele rusești sunt mai numeroase decât militarii ucraineni, soldații săi s-au confruntat cu probleme privind lipsa hranei, comunicațiile și combustibilul și au fost afectați de un moral scăzut în timpul invaziei Ucrainei.

Oficialii americani și britanici declaraseră deja că serviciile lor de informații au arătat că unii soldați ruși s-au predat sau și-au sabotat propriile vehicule pentru a evita lupta. Ulterior, Fleming a împărtășit, într-un discurs ținut la Universitatea Națională Australiană din Canberra, noi detalii care par să sublinieze probleme interne grave și de rezistență în armata rusă.

Știm că această campanie a lui Putin este afectată de probleme – moral scăzut, eșecuri logistice și un număr mare de victime rusești. Comanda și controlul lor sunt în haos”, a declarat directorul agenției britanice de informații, securitate cibernetică și securitate, Sir Jeremy Fleming.

Acesta a spus că planul de luptă inițial al președintelui Putin „eșuează” și a adăugat că „planul său B a fost mai multă barbarie împotriva civililor și orașelor”.

Vineri, un oficial din cadrul Ministerului rus al Apărării a declarat că armata a „îndeplinit în principal” obiectivele din „prima etapă” a războiului, semnalând că Rusia ar putea să-și reducă obiectivele de război. De săptămâni întregi, guvernul rus a insistat că își atinge obiectivele militare, în ciuda progreselor blocate în jurul mai multor orașe mari, inclusiv capitala.

Fleming s-a referit, de asemenea, la informațiile pe care oficialii americani le-au publicat miercuri, spunând că oficialii militari de top ai lui Putin l-au dezinformat cu privire la luptele armatei sale.

Consilierilor lui Putin le este frică să-i spună adevărul. Totul se adaugă la greșeala strategică în legătură cu care Putin a fost avertizat de către liderii noștri. A devenit războiul său personal”, a declarat Sir Jeremy Fleming.

Fleming a spus că președintele Vladimir Putin duce un „război periculos al dezinformării” și că a calculat greșit cât de eficientă va fi campania de comunicare a președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski.

Sir Jeremy Fleming este directorul GCHQ, agenția britanică de informații, securitate cibernetică și securitate. El a fost numit în 2017 și este a XVI-a persoană care ocupă această funcție.

The post Forțele rusești și-au doborât din greșeală propriile avioane, spune directorul agenției britanice de securitate cibernetică appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 1 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code