Flux-stiri

Armata Belarusului refuză să lupte împotriva Ucrainei. Peronalul militar, staționat la Brest, a organizat o revoltă

  • Armata Belarusului refuză categoric să participe la războiul împotriva Ucrainei, transmite Centrul de Securitate Informațională.
  • Pentru a înăbuși protestele armatei, comandamentul acesteia a început să numească ofițeri ruși în funcții de conducere în armată.
  • O parte a armatei belaruse a organizat o revoltă la Brest, pe fondul impunerii de către comandanți de a lupta împotriva Ucrainei.

Mai multe unități militare belaruse, staționate în apropierea orașului Brest, au organizat o revoltă, pe fondul impunerii de către comandanți de a lupta împotriva Ucrainei.

„Există revolte în unele unități staționate în apropierea orașului Brest – personalul militar, inclusiv ofițerii, își exprimă nedorința de a participa la războiul împotriva Ucrainei. Cazuri de plecare din țară a ofițerilor Ministerului Afacerilor Interne împreună cu familiile acestora, au devenit, de asemenea, mai frecvente”, a transmis Centrul de Comunicare Strategică şi Informare si securitate din subordinea Ministerului Culturii.

Pentru a calma armata belarusă nemulțumită, ofițerii Federației Ruse au început să sosească în Belarus.

Știre inițială

Armata Belarusului refuză categoric să participe la războiul împotriva Ucrainei, transmite Centrul de Securitate Informațională.

Pentru a înăbuși protestele armatei, comandamentul acesteia a început să numească ofițeri ruși în funcții de conducere în armată.

Liderul opoziției din Belarus, Sviatlana Tsikhanouskaya, a declarat pentru Euronews că depune eforturi pentru a împiedica trimiterea belarușilor în Ucraina pentru a lupta.

Lukașenko neagă faptul că forțele sale armate operează în Ucraina sau că intenționează să intre în război de partea Rusiei. Dar armata belarusă se află acum, indirect, sub controlul Kremlinului”, a declarat Tsikhanouskaya într-un interviu pentru The Guardian.

The post Armata Belarusului refuză să lupte împotriva Ucrainei. Peronalul militar, staționat la Brest, a organizat o revoltă appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 4 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code