Flux-stiri

2.000 de locuitori au fost evacuați sâmbătă din Kiev. Consilier Zelenski: „Rușii nu își respectă angajamentele față de civili”

  • Aproximativ 2.000 de locuitori din Kiev au fost evacuați sâmbătă din oraș, potrivit Serviciului de Stat de Urgență al Ucrainei (GSCHS).
  • Serviciile britanice de spionaj raportează că cea mai mare parte a trupelor rusești în apropierea Kievului se află la 25 de kilometri de centrul orașului.
  • Autoritățile ucrainene se tem că trupele ruse se pregătesc pentru un asalt masiv asupra Kievului.

UPDATE

Consilierul președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, Igor Zhovka, a descris situația actuală din Ucraina, care încă rezistă invaziei ruse.

Potrivit acestuia, situația este extrem de tensionată în jurul capitalei deoarece „o parte din localitățile din jurul Kievului sunt distruse”.

Dacă se mărește numărul la 200.000 de soldați în jurul Kievului, rușii îl pot distruge. Rușii vor încerca să blocheze complet Kievul, așa cum au făcut cu Mariupol”, a declarat consilierul președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, Igor Zhovka.

Acesta a precizat că „rușii nu își respectă angajamentele față de civili” și că „un convoi umanitar a făcut obiectul unor împușcături, au murit șapte persoane”.

Știre inițială

Aproximativ 2.000 de locuitori din Kiev au fost evacuați sâmbătă din oraș, potrivit Serviciului de Stat de Urgență al Ucrainei (GSCHS).

Un convoi de 40 de autobuze a ajuns în satul Belogorodka din regiunea Kiev.

Salvatorii acordă celor evacuați asistența necesară, inclusiv medicală și psihologică, potrivit Serviciului de Stat de Urgență.

Sâmbătă a fost relativ calm în centrul capitalei Ucrainei, dar luptele au continuat în suburbii.

Procesul de evacuare a refugiaților din sate – Lyutezh, Demidov, Kozarovichi – regiunea Kiev.

Serviciile britanice de spionaj raportează că cea mai mare parte a trupelor rusești în apropierea Kievului se află la 25 de kilometri de centrul orașului.

Autoritățile ucrainene se tem că trupele ruse se pregătesc pentru un asalt masiv asupra Kievului.

The post 2.000 de locuitori au fost evacuați sâmbătă din Kiev. Consilier Zelenski: „Rușii nu își respectă angajamentele față de civili” appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 4 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code