Flux-stiri

Un oficial ucrainean îi acuză pe ruși că plănuiesc un referendum de independență în orașul Herson, aflat acum sub ocupație rusă

  • Un oficial ucrainean de rang înalt din regiunea sudică Herson, care se află acum sub ocupație rusă, a declarat că rușii fac presiuni asupra consiliului regional pentru a accepta un referendum privind „independența” zonei față de Ucraina.
  • Ministrul de Externe al Ucrainei, Dimitri Kuleba, a scris, sâmbătă, pe contul său de Twitter, că „referendumul” din Herson este o ficțiune completă, fără sprijin din partea oamenilor.

UPDATE

Sâmbătă a avut loc o ședință de urgență a sesiunii Consiliului Regional Herson.

Acest lucru a fost anunțat de adjunctul consiliului regional Serghei Rybalko.

Întâlnirea a avut loc pe Zoom, care este prevăzut de regulament. Sesiunea a adoptat cu 44 de voturi un apel care declară că regiunea Herson este Ucraina”, a spus el.

UPDATE. Ministrul ucrainean de Externe: „Referendumul din Herson este o ficțiune completă”

Ministrul de Externe al Ucrainei, Dimitri Kuleba, a scris, sâmbătă, pe contul său de Twitter, că „referendumul” din Herson este o ficțiune completă, fără sprijin din partea oamenilor.

El a adăugat că în implementarea acestor planuri ar trebui impuse sancțiuni dure împotriva Federației Ruse.

Un oficial ucrainean de rang înalt din regiunea sudică Herson, care se află acum sub ocupație rusă, a declarat că rușii fac presiuni asupra consiliului regional pentru a accepta un referendum privind „independența” zonei față de Ucraina, informează CNN.

Deputatul consiliului regional din Herson, Serhiy Khlan, a declarat că „ocupanții pregătesc un referendum privind crearea Republicii Populare Kherson”.

El a precizat că deputații locali au fost chemați pentru a fi întrebați dacă sunt pregătiți pentru „cooperare”.

Am refuzat categoric să cooperez cu ei. Crearea Republicii Populare Kherson va transforma regiunea noastră într-o gaură fără speranță, fără viață și fără viitor„, a spus Khlan.

El i-a îndemnat pe parlamentari să refuze să coopereze.

După ce separatiștii susținuți de Rusia au preluat în 2014 controlul asupra unor părți din regiunile Lugansk și Donețk, ambele zone au fost declarate republici populare.

Din partea rusă nu au existat vești despre vreun plan pentru un referendum.

The post Un oficial ucrainean îi acuză pe ruși că plănuiesc un referendum de independență în orașul Herson, aflat acum sub ocupație rusă appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Share this:

(Visited 5 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code