Flux-stiri

Forumul Economic de la Davos revine și vrea să rezolve din nou problemele lumii

  • După doi ani de pauză, Forumul Economic de la Davos revine și vrea să rezolve din nou problemele lumii.
  • La ediția din acest an, organizatorii i-au îndemnat pe cei care vin la eveniment să ia trenul în loc să zboare, ca să nu mai polueze.
  • În 2019, Greta Thunberg i-a acuzat pe liderii lumii de ipocrizie pentru că folosesc prea mult avioanele ca să se deplaseze.

Avion cu motor, de n-ai produce carbon… După doi ani de pauză, Forumul Economic de la Davos revine și vrea să rezolve din nou problemele lumii.

La ediția din acest an, organizatorii i-au îndemnat pe cei care vin la eveniment să ia trenul în loc să zboare, ca să nu mai polueze atât de mult. Deși liderii lumii se strâng la Davos ca să discute problemele economice și climatice, rezultă că ei sunt și cauza acestor probleme, majoritatea ajung cu avionul.

Organizatorii se apără și spun că din 2017 au compensat 100% din emisiile de carbon pe care le-a provocat evenimentul. Însă experții sunt de altă părere, odată ce poluezi, noxele nu dispar ca și cum le stergi cu buretele.

În 2019, activista suedeză pentru schimbările climatice Greta Thunberg i-a acuzat pe liderii lumii de ipocrizie pentru că folosesc prea mult avioanele ca să se deplaseze. Atunci, ca sa ajungă ea la Davos, a făcut o călătorie cu trenul de 32 de ore.

Veniti cu trenul, nu cu avionul, este mottoul de anul acesta al Forumului de la Davos. O calatorie de 870 de kilometri emite până la 197 de kilograme de dioxid de carbon / pasager. Si totusi, majoritatea liderilor vin cu avionul. Davos spune ca plateste compensatii pentru poluare, dar o data ce poluezi, e greu sa stergi noxele.

The post Forumul Economic de la Davos revine și vrea să rezolve din nou problemele lumii appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 7 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code