Flux-stiri

FOTO. Yutu 2, roverul chinez de pe Lună, a făcut o descoperire misterioasă: „O cabană”

  • Roverul chinze Yutu 2 a descoperit o „cabană misterioasă” pe Lună
  • Imaginile au apărut în publicația Our Space, care e afiliată cu Programul Spațial Național din China
  • Următoarea misiune a roverului este să se apropie de „cubul misterios” în următoarele 2-3 luni

Oamenii de știință chinezi nu și-au putut crede ochilor când au văzut ce a descoperit roverul Yutu 2 pe Lună. Conform unei publicații chineze afiliate Programului Spațial Național din China, robotul a găsit o „cabană misterioasă” pe fața îndepărtată a Lunii.

Roverul Yutu 2 explorează Luna încă din 2019, când a fost demarată misiunea Chang’e-4. Recent, a descoperit un obiect misterios în formă de cub, în timp ce trecea prin craterul Von Kármán.

Publicația chineză Our Space a numit obiectul „colibă ​​misterioasă”, iar oamenii de știință din echipă au fost captivați instant de această descoperire. În următoarea misiune de explorare, Yutu 2 se ca apropia și mai mult de „cabana misterioasă”, acțiune care va dura 2-3 luni.

Între timp a fost avansată și ipoteza cum că acel cub ar fi doar un bolovan ciudat, însă e doar o presupunere, iar cercetătorii așteaptă noi date de la rover ca să poată da un verdict final asupra „cabanei misterioase”.

The post FOTO. Yutu 2, roverul chinez de pe Lună, a făcut o descoperire misterioasă: „O cabană” appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Share this:

(Visited 15 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code